„The New York Times“ pranešė, kad meras nebuvo visiškai patenkintas kandidatais, kurie varžosi norėdami jį pakeisti ir tikėjo, kad valstybės sekretorė, kuri pareiškė ketinanti netrukus atsistatydinti, būtų ideali kandidatė šiam postui.

M. Bloombergas, kurio vardu pavadinta informacijos paslaugų firma ir kuris yra 10-asis turtingiausias asmuo JAV, kitų metų pabaigoje po 12 metų buvimo pareigose turi užleisti savo postą.

Buvusios Niujorko senatorės H. Clinton bičiuliai demokratai pareiškė, kad ši idėja apie naujas jos pareigas skamba neįtikėtinai, nesvarbu, imsis ji to ar ne.

„Atrodo, kad M. Bloombergo paraginimas užimti merės postą atspindi jo nuomonę apie pareigas ir save“, - rašė „The New York Times”.

„Jis ieško ko nors, kam jis galėtų ramiai perduoti savo vadeles“, - sakė Niujorko miesto Hankas Sheinkopfas, kuris dirbo M. Bloombergui paskutinėje jo rinkimų kampanijoje.

M. Bloombergo kreipimasis į H. Clinton gali nuvilti miesto savivaldybės tarybos pirmininkę Christine Quinn, kuriai, kaip spėjama, jis išreikš palaikymą. Ch. Quinn praskynė kelią jo trečiai sesijai, palaikydama miesto mero darbo trukmės pratęsimą.

M. Bloombergo ir H. Clinton atstovai spaudai susilaikė nuo komentarų.