Minimas incidentas įvyko pirmadienio pavakarę 21-ajame magistralės Zelionogorskas – Primorė – Vyborgas kilometre. „Policijos automobilio VAZ-21074 vairuotojas, 29 metų policijos kapitonas, dėl nežinomų priežasčių išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir susidūrė su automobiliu VAZ-21083“, - teigiama Sankt Peterburgo policijos pranešime.

Pastaruoju automobiliu važiavo trys žmonės – vairuotojas ir du keleiviai, tarp jų 20 metų nėščia mergina. 22 ir 19 metų vaikinai patyrė lengus sužalojimus ir suteikus pagalbą buvo paleisti namo. Nėščioji buvo sužalota sunkiau – ji patyrė krūtinės traumą bei šonkaulių lūžius ir buvo paguldyta į ligoninę.

Ligoninėje atsidūrė ir įtariamas avarijos kaltininkas – policijos automobilio vairuotojas. Jis patyrė įvairius sužalojimus, jo būklę medikai apibūdina kaip vidutinio sunkumo. Policijos pranešime pažymima, kad policininkas avarijos metu buvo tarnyboje.

Incidento metu buvo sužeistas ir kartu važiavęs jo kolega – 25 metų policijos leitenantas. Jis į ligoninę atvežtas sunkios būklės.

Liudininkai tvirtina, kad abu policininkai buvo girti. Internete jau pasirodė vaizdo įrašas iš avarijos vietos. Įrašo autorius vieno liudininko pasiteirauja apie policininkų blaivumą. Šis atsako, kad jie buvo „girti, žinoma“.

Ar policininkai avarijos metu iš tikrųjų buvo neblaivūs, nustatys medikai. Žiniasklaida nurodo, kad jų kraujas paimtas tyrimams.