33 merginoms buvo pranešta, kad jų, atvykusių į prancūzakalbę Indijos vandenyno Mauricijaus salą, laukia išbandymas protu.

Egzaminą sudarė tokie klausimai kaip: „Kas yra Prancūzijos ministras pirmininkas?“, „Kokia vidutinė bagetės kaina?“ ar „Pabaikite raidžių seką: A, E, I...“.

Konkurso organizatorė ir 2002-ųjų „Mis Prancūzija“ Sylvie Tellier teigė, kad svarbu, jog dalyvės parodytų esančios ne tik gražios, bet ir protingos.

Anot „Sud Ouest“ laikraščio, gavusio klausimų sąrašą, jie buvo sudaryti tam, kad „kovotų prieš klišes ir patikrintų, ar dalyvių smegenys yra to paties lygmens kaip ir jų ilgos kojos“.

Pasirodo, kad naujasis testas buvo kompanijos „Endemol“ savininkų bandymas atremti pretenzijas, jog konkurso kartelę jie nuleido žemiau, todėl šįkart buvo leista atskleisti daugiau negu ankstesniais metais.

S. Tellier ir merginų sargybiniai užtikrino, kad nebuvo jokio sukčiavimo, kai varžovės savo prabangiame viešbutyje egzamino sąlygomis kartu laikė 60 minučių testą.

„Sud Quest“ laikraštis, kurio korespondentas dalyvavo renginyje, kai 18-24 metų merginos gavo egzamino lapus, teigė: „Daugelio akyse buvo panika“.

Testą sudarė 40 klausimų, padalintų į dešimt kategorijų. Tokie klausimai kaip „Koks prancūzų istorinis įvykis švenčiamas liepos 14 dieną?“, „Kas yra Usainas Boltas?”, „Kiek bus ištraukus šaknį iš 9?” aiškiai nereikalavo didelių pastangų.

Kiti klausimai buvo keblesni, pavyzdžiui: „Iš kokios šalies kilusi Gisele Bundchen?“ ar „Koks buvo minimalus darbo užmokestis atskaičius mokesčius Prancūzijoje 2012 metų lapkričio 1 dieną?“

Daugiausiai protinių pastangų pareikalavęs aritmetinis klausimas buvo: „Jūs išskrendate į Niujorką 14 val. (Prancūzijos laiku). Skrydžio trukmė – 5 valandos 30 minučių. Kada atvyksite į Niujorką vietos laiku, kai laiko skirtumas yra šešios valandos?“