Kartą ji buvo apibūdinta kaip viena labiausiai nekenčiamų personų savo šalyje. Ji, kaip ir jos tėvas –Centrinėje Azijoje esančios šalies diktatorius I. Karimovas – garsėja negailestingumu. Manoma, kad mėgindama pakeisti savo įvaizdį, žavioji Gulnara į „Twitter“ įdėjo nuotraukas, padarytas jogos treniruotės metu.

Šios fotografijos tėvynėje, kur jos tėvo kompromisų nepripažįstanti pasaulietinė vyriausybė kovoja su konservatyviaisiais islamo elementais, sulaukė prieštaringų vertinimų.

„Radio Free Europe“ Uzbekistano tarnyba paaiškino, kodėl dalį uzbekistaniečių šios nuotraukos nuliūdino: „Juos įžeidė aptempti treniruotės drabužiai bei kai kurių jogos pozų gašlumas – tai, jų manymu, peržengė padorumo ribas“.

Gulnara Karimova
Nepaisant kritikos lavinos, atsirado nemažai ir tokių internautų, kurie gyrė keturiasdešimetės G. Karimovos kūno linijas.

Pasigirdo nuomonė, kad šiomis nuotraukomis prezidento dukra bando sušvelninti savo įvaizdį visuomenėje, nes to gali prireikti tuo atveju, jei ji pakeistų 22 metus Uzbekistaną valdantį 74 metų tėvą. G. Karimovos tinklalapyje moteris apibūdinama kaip poetė, dizainerė, mecosopranas ir „egzotiška Uzbekistano gražuolė“.

Savo gimtinėje ji garsėja kaip dainininkė Guguša. Nors ji yra mados dizainerė, pernai metais žmogaus teisių gynimo organizacijos pasistengė, kad ji būtų išmesta iš Niujorko mados savaitės.