37 metų moteris savo bute Geteborge laikė mažiausiai šešias kaukoles, vieną stuburkaulį ir "daug kitų kaulų", teigiama kaltinamajame akte.

Jame sakoma, kad įtariamoji žmogaus palaikų dalis naudodavo "įvairiai seksualinei veiklai". Tarp įrodymų yra dvi kompaktinės plokštelės, pavadintos "Mano nekrofilija" ir "Mano pirmoji patirtis".

Slaptoje vietoje moters bute buvo rasta ir nuotraukų iš morgo, kurios taip pat yra pridėtos prie įrodymų, taip pat - grąžtas ir lavonams skirti maišai.

Tačiau policija nerado įrodymų, kad ji būtų kasinėjusi kapus, pranešė naujienų agentūra TT.

Minima moteris buvo areštuota rugsėjį, o antradienį apygardos teisme jai buvo pateikti kaltinimai "mirusiųjų ramybės drumstimu", už kurį Švedijoje galima skirti kalėjimą iki dvejų metų.

Ji prisipažino, kad laikė savo bute tuos daiktus, bet neigia dariusi ką nors neteisėta, sakė prokuratūros atstovė.

"2012 metų vasarą (ji) ... vienam žmogui Upsaloje pardavė tris kaukoles ir stuburkaulį", - sakoma kaltinamajame akte.

"Mano moralė nustato mano ribas ir aš esu pasirengusi priimti bausmę, jeigu kas atsitiktų. Verta", - prieš kelerius metus vienoje interneto pokalbių svetainėje rašė ji. Tuos žodžius cituoja dienraštis "Goeteborgsposten".

"Noriu savo vyro tokio, koks jis yra, gyvo ar mirusio. Jis teikia man papildomos seksualinės laimės", - rašė moteris, kuri teigė, kad su kažkuo palaiko santykius.

Jos bute taip pat buvo rastas morgo durų kodas, rašo laikraštis, cituodamas antradienį prokuratūros surengtoje spaudos konferencijoje pateiktą informaciją.

Preliminari teismo užsakyta psichiatrijos ekspertizė parodė, kad moteris pakaltinama.