D.Petraeusas, kuris prieš pasitraukdamas iš armijos buvo laikomas vienu geriausių savo kartos JAV generolų ir trumpą laiką vadovavo su Talibanu kovojančioms NATO pajėgoms Afganistane, atsistatydino praeitą savaitę, siekdamas užbėgti už akių jo romano su ištekėjusia armijos atsargos karininke ir savo biografe Paula Broadwell paviešinimui.

Šią savaitę vienas akmeninio veido Talibano pareigūnas duodamas interviu naujienų agentūrai nebesuvaldė juoko, vos užsiminus apie D.Petraeuso reikalą.

"Koks šunsnukis! Bet visi amerikiečiai vienodi, nieko nauja", - sakė pareigūnas, nenorėjęs skelbti savo pavardės.

Talibano režimo metais, nuo 1996 iki 2001-ųjų, Afganistane už svetimavimą galiojo griežta bausmė - nusikaltėliai būdavo baudžiami viešai plakimu.

Puštunų, pagrindinės etninės grupuotės, iš kurios Talibanas verbavo savo narius, papročiai taip pat numato bausmes už svetimavimą.

"Pagal puštunų tradicijas, D.Petraeusą turėtų nušauti jo meilužės giminaičiai", - paaiškino pareigūnas.

"Pagal šariatą, jį reikėtų užmėtyti akmeninimis", - sakė jis.

Trisdešimt septynerius metus santuokoje išgyvenęs generolas D.Petraeusas atsistatydino dėl romano su Broadwell, kuri buvo atvykusi į Afganistaną rašyti sėkmingojo generolo biografiją.

Šis skandalas palietė ir dabartinį NATO vadovą Afganistane generolą Johną Alleną (Džoną Aleną), taip pat vieną FTB agentą ir vieną Floridos garsenybę.

Talibano pareigūnas sakė, kad tokie dalykai jo visai nestebina.

"Amerikiečiams ir kitiems vakariečiams visiškai normalu taip elgtis - jie gyvena laisvo sekso visuomenėje, niekam nerūpi šie reikalai, tai ko gi jūs tikitės?" - klausė jis.

Baltieji rūmai palaiko J.Alleną, o prezidentas Barackas Obama patikino amerikiečius, kad šis skandalas nacionaliniam saugumui įtakos neturėjo.