"Partija patiria daug didelių iššūkių, taip pat esama daug neatidėliotinų problemų partijos viduje, kurias reikia spręsti - ypač korupcija, atotrūkis nuo liaudies, žengimas per formalumus ir biurokratizmą dėl kai kurių partijos pareigūnų", - perspėjo naujasis lyderis..

"Privalome dėti visas pastangas sprendžiant šias problemas. Visa partija turi išlaikyti didžiausią budrumą", - pridūrė jis, kalbėdamas nuo scenos Pekino didžiojoje liaudies salėje šimtams Kinijos ir užsienio žurnalistų.

Xi Jinpingas, kuris atrodė atsipalaidavęs ir pasitikintis savimi, kalbėjo apie 19 minučių po to, kai buvo paskirtas valdančiosios Komunistų partijos generaliniu sekretoriumi vietoje šalies prezidento Hu Jintao (Hu Dzintao) ir perėmė daugiausiai gyventojų turinčios šalies bei antrosios didžiausios pasaulyje ekonomikos vairą.

Numatoma, kad jis taip pat perims prezidento postą iš Hu Jintao ateinantį kovą.

Seniai prognozuotas Xi Jinpingo iškilimas į Kinijos valdžios viršūnė reiškia, kad jis vadovaus pertvarkytam ir sumažintam valdančiajam partijos komitetui, kurį nuo šiol sudarys septyni nariai vietoje ankstesnių devynių.

Xi Jinpingas vadovaus ateinantį dešimtmetį, didėjant visuomenės pykčiui dėl korupcijos ir dažnų pranešimų apie valdininkų piktnaudžiavimą savo padėtimi.

Partija taip pat pripažįsta turinti pertvarkyti ekonomiką, mažinanti priklausomybę nuo eksporto ir investicijų, daugiau dėmesio sutelkiant į privatų verslą ir vartojimą šalies viduje.

Xi Jinpingas, stovėdamas scenoje kartu su šešiais kitais Politinio biuro nuolatinio komiteto, kuris yra aukščiausiasis partijos valdymo organas, nariais, pasinaudojo proga padėkoti partijai. Jo kalba buvo tiesiogiai transliuojama valstybinės televizijos.

"Naujai išrinktos centrinės vadovybės narių vardu noriu išreikšti mūsų nuoširdžią padėką visiems kitiems partijos nariams už mums parodytą didžiulį pasitikėjimą, - sakė Xi Jinpingas. - Sieksime būti verti jūsų pasitikėjimo ir įvykdyti savo misiją."

Kruopščiai surežisuota ceremonija prasidėjo 11 val. 54 min. vietos (5 val. 54 min. Lietuvos) laiku, kai Nuolatinio komiteto nariai įžengė į salės sceną, išrikiuoti pagal rangą ir vedami Xi Jinpingo, kuris eidamas mojavo susirinkusiems.

Baigęs savo kalbą, naujasis lyderis į klausimus neatsakinėjo.