Anksčiau generalinis prokuroras yra pareiškęs, jog pats asmeniškai kontroliuos bylos tyrimą. Pasak S.Piskuno, generalinė prokuratūra ketina artimiausiu metu inventorizuoti visas nuodingąsias medžiagas, esančias šalies teritorijoje.

Tuo tarpu naujasis vidaus reikalų ministras Jurijus Lucenka pareiškė, kad bus nubausti visi už V.Juščenko apnuodijimą atsakingi asmenys nepriklausomai nuo jų užimamo posto.

"Egzistuoja reali galimybė atskleisti šį nusikaltimą", - sakė J.Lucenka. Pasak ministro, žinoma, kas per sieną pervežė nuodus, koks deputatas jį lydėjo, koks valdininkas atnešė nuodus į nusikaltimo vietą ir kas įbėrė jų į maistą.

Sausio pabaigoje pats V.Juščenko yra pareiškęs, jog žino, iš kur atsirado dioksinas, kuriuo jis apsinuodijo. "Toks dioksinas gaminamas keturiose penkiose Rusijos, Amerikos ir kai kurių kitų šalių karinėse laboratorijose", - sakė jis.

Pasak V.Juščenko, Ukrainos specialiosios tarnybos jį informavo, kaip nuodai pateko į šalį. "Įrodymus šiuo metu turi generalinis prokuroras, kuris atėjus laikui turės atsakyti į šį klausimą", - sakė prezidentas.

V.Juščenko sunkiai susirgo rugsėjo pradžioje, dalyvaudamas prezidento rinkimų kampanijoje, kurios metu varžėsi su tuometiniu šalies premjeru Viktoru Janukovičiumi - Ukrainos valdančiojo elito ir kaimyninės Rusijos favoritu.

Dėl kepenų pažeidimo ir keistų vočių ant veido V.Juščenko buvo paguldytas į ligoninę, tačiau tikslios diagnozės gydytojai negalėjo nustatyti tris mėnesius.

Galiausiai Vienos gydytojai gruodžio mėnesį padarė išvadą, kad V.Juščenko buvo apnuodytas dioksinu, kuris gali sukelti vėžį ir kitaip pakenkti žmogaus sveikatai.