Tarp žmonių, žuvusių per 6,8 balo žemės drebėjimą, yra keturi ant vieno tilto dirbę darbininkai ir du žmonės, žuvę sugriuvus vienuolynui į šiaurę nuo Mandalajaus - antrojo pagal dydį Mianmaro miesto, sakoma šios pagalbos organizacijos pranešime.

Organizacija nurodo, kad dar šeši žmonės žuvo Sint Ku vietovėje Sagaingo regione, o dar vienas – Mandalajuje.

6,8 balo žemės drebėjimo epicentras buvo maždaug 116 km į šiaurę nuo Mandalajaus, o hipocentras - vos 10 km gylyje, pranešė JAV geologijos tarnyba (USGS).

Po žemės drebėjimo buvo užregistruota virtinė pakartotinių požeminių smūgių.

"Pašokau iš lovos ir nešdamasis dukrą išbėgau į gatvę. Gatvėje buvo daug žmonių. Kai kurie šaukė, o kiti atrodė apkvaitę", - telefonu iš Mandalajaus pasakojo gyventojas San Yu Kyaw.

"Žmonės dabar bijo kitų žemės drebėjimų. Ypač tie, kurie gyvena ar dirba dangoraižiuose, yra apimti nevilties ir nežino, ką daryti", - sakė jis.

Statybų standartai Mianmare - vienoje skurdžiausių Azijos valstybių - bendrai yra prasti.

Po šio drebėjimo aukščiausiame Mandalajaus pastate - 25 aukštų "Mann Myanmar Plaza" - atsirado didžiulis įtrūkimas, einantis nuo antrojo iki šeštojo aukšto, sakė vienas miesto gyventojas.

Pasak jo, žmonės bijo eiti į tą pastatą ir jis yra uždarytas.

Drebėjimas įvyko 7 val. 42 min. vietos (3 val. 12 min. Lietuvos) laiku, o po jo per 20 minučių buvo užregistruoti du 5 balų stiprumo pakartotiniai požeminiai smūgiai, nurodo USGS.

Drebėjimas įvyko kiek daugiau nei savaitė prieš numatomą istorinį JAV prezidento Baracko Obamos vizitą Mianmare, rengiamą Vakarams pradedant atšaukti sankcijas Neipidui, kuris, valdant prezidentui Theinui Seinui, įvykdė virtinę dramatiškų politinių reformų.

Drebėjimas buvo juntamas ir kaimyniniame Tailande, įskaitant sostinę Bankoką, pranešama socialiniuose tinkluose.