Damasko gyventojai naujienų agentūrai "Reuters" sakė, kad stambaus kalibro šoviniai pataikė į šalia esantį gyvenamųjų namų rajoną, kur gyvena B. al Assado alavitų sektos - šiitų atšakos - nariai. Valstybinė Sirijos žiniasklaida pranešė, kad per apšaudymą, kuris neva buvo "teroristinis išpuolis", žuvo mažiausiai trys žmonės ir dar septyni buvo sužeisti.

Sukilėliai, kurie yra daugiausia sunitai musulmonai, šią savaitę sostinėje surengė daugiau atakų nei įprasta. Alavitų gyvenamuose rajonuose sukilėliai susprogdino mažiausiai dvi bombas ir nužudė du asmenis, siejamus su B. al Assado administracija.

Sukilėlių padalinys pranešė, kad jie taikėsi į B. al Assado rezidenciją, bet operacija buvo nesėkminga. Rezidencijos kompleksas stovi ant kalvos ir yra daugiausia naudojamas tarnybiniams prezidento reikalams. Neaišku, ar išpuolio metu B. al Assadas buvo pastate. Damaske jis turi kelias rezidencijas.

Sukilėliai teigia rezidenciją puolę keršydami už Damaske įvykdytas žudynes. Jie tvirtino taip pat užpuolę karinį oro uostą ir žvalgybos pastatą Damaske, bet ši informacija nėra nepriklausomai patvirtinta.

Nukovė dešimt B.Assadui lojalių kovotojų palestiniečių

Sirijos sukilėliai per susirėmimus šalia palestiniečių pabėgėlių stovyklos Damaske nukovė dešimt organizacijos "Palestinos liaudies išlaisvinimo komitetas", lojalios prezidentui B. alAssadui, narių, remdamasi opozicijos šaltiniais skelbia "Reuters".

Pastarosiomis dienomis kovos suintensyvėjo teritorijoje netoli Jarmuko pabėgėlių stovyklos, kurioje apsistoję 150 tūkst. palestiniečių ir tiek pat sirų. Sirijos kariuomenė artilerija ir naikintuvais bombardavo šioje teritorijoje esančias sukilėlių užimtas pozicijas, informavo opozicija.