Tad B.Clintonas, kuris tiesiogine prasme vykdė sekinamą kampaniją už kandidatą, į kurį kažkada žiūrėjo iš aukšto, labai aiškiai parėmė dabartinį B.Obamą.

Buvęs prezidentas pasitarnavo kaip "apšildantis" kalbėtojas per B.Obamos mitingą "svyruojančioje" Virdžinijoje, į kurį šaltą vėlyvą vakarą, iki rinkimų likus vos trims dienoms, susirinko 24 tūkst. žmonių.

Po valandos, naktyje aidint su B.Clintonu jau siejamai "Fleetwood Mac" dainai "Don't Stop", jo darbas užkrauti B.Obamai ant pečių savo dviejų kadencijų palikimą buvo baigtas.

Šis bendras pasirodymas buvo dar viena B.Obamos rinkimų štabo pastanga pasitelkti B.Clintono reputaciją ir 10-ojo dešimtmečio pabaigos "aukso amžių", prezidentui atkakliai grumiantis už demokratų principus rūstesniais laikais.

Jis taip pat akcentavo šiltėjančius šių diejų Demokratų partijos milžinų santykius po įtampos, kuri buvo atsiradusi 2008 metais, kai B.Obama sužlugdė Hillary Clinton viltis tapti partijos kandidate į prezidentus.

B.Clintonas, vienintelis demokratas po Antrojo pasaulinio karo, išrinktas dviem kadencijoms Baltuosiuose rūmuose, paramą B.Obamai išreiškė savuoju paprastu pietietišku stiliumi ir pašaipiai atmetė respublikonų kandidato Mitto Romney argumentus.

B.Clintonas jau sudalyvavo 27-iuose B.Obamos rinkimų kampanijos renginiuose ir savo populiarumu pasinaudojo tam, kad įtaigiai išreklamuotų prezidentą. Sekmadienį jis drauge su B.Obama pasirodys rinkimų mitinge Naujajame Hampšyre.

B.Clintono parama B.Obamai atgaivino vieną didžiųjų Vašingtono politikos klausimų: kam rengiasi Clintonai?

Kai kurie sąmokslo teorijų kūrėjai mano, kad buvęs prezidentas ir rinkimų kampanijų meistras B.Obamą taip šiltai remia paprasčiausiai dėl to, kad nori užsitikrinti B.Obamos paramą tam atvejui, jeigu jo žmona Hillary nuspręstų 2016 metais vėl siekti prezidento posto.

Kiti mano, kad B.Clintonas, dėkingas už tai, kad B.Obama pasirinko jo žmoną valstybės sekretore, paprasčiausiai negalėjo atsispirti kvietimui vėl išeiti į priešakines politinių kampanijų, kurias jis labai mėgsta, linijas.