Nors daugelyje miesto rajonų vėl įjungta elektra, kituose tebebuvo šalinami padariniai niokojančios audros, kuri 15 valstijų ir Kanadoje nusinešė bent 95 žmonių gyvybes.

Aukų skaičius Niujorke padidėjo iki 41, dar mažiausiai 14 žmonių žuvo kaimyniniame Naujajame Džersyje, kur tebevyksta paieškos kai kuriose izoliuotose vietovėse.

Sulaukta ir šiokių tokių gerų žinių: Manhatane vėl įjungta elektra 90 tūkst. vartotojų - beveik pusei namų ūkių, kurie buvo likę be šviesos nuo "Sandy" siautėjimo.

Žmonės žemutinio Manhatano gatvėse džiūgavo, kai vienur ar kitur vėl įsižiebdavo šviesos. Tikimasi, kad elektros tiekimas turtingiausiai ir tankiausiai apgyventam miesto rajonui bus visiškai atkurtas šį savaitgalį.

Tačiau daug kitų Niujorko ir Naujojo Džersio rajonų tebeskendėjo tamsoje. Padidėjusią įtampą puikiai pademonstravo prie nedaugelio tebeveikiančių degalinių nutįsusiose automobilių eilėse kilusios muštynės, o kai kurie Niujorko regiono miestai pradėjo normuoti degalus netgi gelbėjimo tarnyboms.

Vienam vyrui, kuris Niujorko Kvinso rajone mėgino savo automobiliu įsibrauti į degalinę be eilės, buvo pateikti kaltinimai už tai, kad jis grasino ginklu kitam vairuotojui.

Niujorkui išgyvenant didžiulius sunkimus, miesto meras Michaelas Bloombergas pakeitė savo ankstesnę poziciją, kad maratonas turi būti surengtas kaip stiprybės ženklas.

Meras patyrė didelį kritikų spaudimą, tvirtinusių, kad maratonui tektų skirti kitur labai reikalingus policijos pareigūnus ir kitokius išteklius.

"Maratonas visada suvienydavo mūsų miestą ir įkvėpdavo mus drąsos ir ryžto istorijomis. Nenorėtume, kad virš bėgimo arba jo dalyvių kabotų debesis, todėl nusprendėme jį atšaukti", - M.Bloombergas pareiškė netikėtame pranešime.

Sprendimas atšaukti jau 40 pastarųjų metų kasmet rengiamą bėgimą buvo džiaugsmingai pasveikintas niujorkiečių, kurie organizavo specialią kampaniją socialiniuose tinkluose, kaltindami miesto valdžią atitrūkimu nuo tikrovės.