Ri Sol Ju (Li Sor Ču) dažni pasirodymai viešumoje su Kim Jong Unu atrodo kaip perversmas po jo tėvo Kim Jong Ilo (Kim Čen Iro) valdymo, kuris retai pasirodydavo su savo žmona.

Kim Jong Unas su Ri Sol Ju pirmadienį stebėjo futbolo rungtynes ir koncertą. Jų pasirodymas koncerte sukėlė susirinkusių žiūrovų audringus aplodismentus, antradienį skelbė naujienų agentūra KCNA.

Pačio šalies lyderio dalyvavimas pirmadienį vykusiuose renginiuose Pchenjane ir apsilankymas karinėje mokykloje buvo pirmas pasirodymas viešumoje per pastarąsias dvi savaites. Antradienį oficialiame laikraštyje "Rodong Sinmun" išspausdintose nuotraukose, kurioms bei straipsniui skirti keturi puslapiai, Kim Čen Unas atrodė sveikas ir pasitikintis savimi.

JT generalinis sekretorius pasirengęs vykti į Šiaurės Korėją

Tuo tarpu Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Ban Ki Moonas pirmadienį Seule pareiškė esąs pasirengęs pats vykti į Kinijos Liaudies Demokratinę Respubliką (KLDR), kad tik sumažėtų įtampa Korėjos pusiasalyje, praneša "RIA Novosti".

"Esu pasirengęs atlikti savąją darbo dalį dėl taikos ir Korėjos pusiasalio denuklearizavimo, taip pat ir surengdamas vizitą į KLDR tinkamomis sąlygomis", - sakoma Pan Gi Muno kalboje, kurios tekstą išplatino jo spaudos tarnyba.

Anksčiau Ban Ki Moonas buvo Pietų Korėjos užsienio reikalų ministras.

"Aš taip pat laukiu tos dienos, kai KLDR atsižvelgs į raginimus denuklearizuoti Korėjos pusiasalį ir pagerinti savo žmonių gyvenimą", - sakė JT vadovas.

Šiaurės Korėja sukūrė savo branduolinį ginklą. 2006 ir 2009 metais ji įvykdė branduolinius bandymus. Pchenjanas pareiškė nutrauksiąs darbus šioje srityje, jeigu išnyks JAV keliamas pavojus.