Per praėjusį savaitgalį buvo sudeginta dar šimtai namų, nors saugumo pajėgos stengėsi nuslopinti budistų ir musulmonų susirėmimus šalies vakaruose esančioje Rakhainų valstijoje, per kuriuos su žeme buvo sulyginti ištisi rajonai.

Pranešta apie dar keturis žuvusius žmones, tačiau manoma, kad jie buvo nužudyti per ankstesnius susirėmimus.

"Iš viso buvo nužudyta 49 vyrai ir 39 moterys", - sakė vienas vyriausybės pareigūnas. Remiantis jo duomenimis, nuo birželio žuvusių žmonių skaičius jau yra maždaug 180.

Teisių gynimo grupės baiminasi, kad tikrasis aukų skaičius gali būti daug didesnis.

"Sekmadienį Pauktau miestelyje buvo sudeginta maždaug 300 namų, bet aukų per tą incidentą nebuvo", - sakė minėtas pareigūnas, kuris nenorėjo skelbti savo pavardės.

Dešimtmečius trunkantis priešiškumas tarp budistų rakhainų ir mažumą sudarančių musulmonų rohingjų smurto banga prasiveržė birželio mėnesį, kai vienos rakhainų moters išžaginimas ir nužudymas išprovokavo virtinę keršto išpuolių.

Pilietybės neturinčius musulmonus rohingjus Jungtinės Tautos laiko laikė viena labiausiai persekiojamų mažumų pasaulyje.

Mianmaro vyriausybė ir daugelis šalies gyventojų juos laiko nelegaliais imigrantais iš kaimyninio Bangladešo ir vadina "bengalais". Jų šalyje yra apie 800 tūkstančių.