„Valdžia pradėjo masiškai sukčiauti rinkimuose“, - sakė partijos vadovas Aleksandras Turčinovas vėlai ,vakare, per spaudos konferenciją spalio 28 d.

Jis teigia, kad rytinių šalies regionų valdžios institucijos ir jas valdanti Regionų partija bando dirbtinai padidinti rinkėjų aktyvumą jau po to, kai rinkimų apylinkės uždarytos.

Vidutinis rinkėjų aktyvumas, pasak partijos, visoje Ukrainoje yra 56 procentų rinkėjų. Kai kuriuose rajonuose, ypač Donecko srityje rinkėjų aktyvumas, atrodo, toliau auga net po 20 val., kai rinkimų apylinkės buvo uždarytos, sako Turčinovas.

„Kai rinkimų apylinkės buvo uždarytos (Donecko srityje – red.pas.), rinkėjų aktyvumas buvo 48-54 proc., - sakė jis. - O dabar (apie 22 val. - red. pas.) kai kuriuose rajonuose rinkėjų aktyvumas staiga pašoko iki 70 proc.“.

Jis taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad, 22 val. Centrinės rinkimų komisijos jau paskelbė galutinį rinkėjų aktyvumą net ir po šio laiko, kuris, pasak Turčinovo, yra ženklas, kad kai kurie žmonės bando manipuliuoti rinkėjų aktyvumu savo naudai.

Šiandien ministras pirmininkas Mikolajus Azarovas, valdančiosios Regionų partijos lyderis, sakė, kad rinkimai vyksta gerai ir jokių didesnių pažeidimų neįvyko. Tiek Azarovas, tiek prezidentas Viktoras Janukovičius ne kartą sakė, kad yra įsipareigoję surengti teisingus rinkimus.