Vakarai kritikuoja V. Janukovyčių už savo pagrindinės varžovės Julijos Tymošenko įkalinimą ir teigia, kad parlamento rinkimai parodys, kokia demokratijos padėtis Ukrainoje. Dabar Ukraina tarptautinėje bendruomenėje yra labiau izoliuota nei prieš ketverius metus. Dėl J. Tymošenko įkalinimo pablogėjo Ukrainos santykiai su JAV ir Europos Sąjunga (ES), o Rusija nereaguoja į Kijevo prašymus atpiginti dujas.

Tarptautiniai stebėtojai iš Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO), kuriai Ukraina pirmininkaus nuo sausio mėnesio, pirmadienį paskelbs savo išvadą apie balsavimą. Jei stebėtojai rinkimus įvertins teigiamai, gali pagerėti V. Janukovyčiaus reputacija.

Ukrainoje valdančiųjų populiarumas krito dėl padidintų mokesčių, pakeistos pensijų politikos bei nesugebėjimo pažaboti korupcijos. Nepaisant to, apklausos rodo, kad dėl didėjančio rinkėjų abejingumo Regionų partija iškovotų daugiau vietų parlamente nei opozicija. Populiariausios opozicijos partijos yra J. Tymošenko partija "Tėvynė" ir liberali boksininko Vitalijaus Kličko partija "Udar". Politikos komentatoriai mano, kad Regionų partija, galimai remiama komunistų ir dalies nepriklausomų kandidatų, išlaikys daugumą parlamente.

Prieš rinkimus Ukrainos vyriausybė pakėlė viešojo sektoriaus atlyginimus ir pensijas ir taip atgavo dalies rinkėjų paramą. Regionų partija taip pat žada rusų kalbą padaryti antrąja valstybine kalba. Šiuo pažadu siekiama suvilioti šalies rytuose ir pietuose gyvenančius rusakalbius, tačiau tai nepatinka daugeliui rinkėjų kitose šalies dalyse.