Rinkimų apylinkės buvo atidarytos 9 val. vietos (8 val. Lietuvos) laiku ir bus uždarytos 20 val. (19 val. Lietuvos laiku).

Didelio susidomėjimo šiuose rinkimuose sulaukė antiimigracinė Suomių partija, kuri anksčiau vadinosi "Tikraisiais suomiais". Ji kategoriškai nepritaria Suomijos vyriausybės dalyvavimui teikiant finansines pagalbas euro zonos šalims.

Suomių partija, kuriai vadovauja charizmatiškas Timo Soini, 2011-aisiais per parlamento rinkimus atsidūrė trečioje vietoje po vyriausybinės koalicijos partnerių - dešiniojo sparno Nacionalinės koalicijos ir socialdemokratų.

Šio sekmadienio balsavime dalyvauja dvigubai daugiau - 4 394 - Suomių partijos kandidatų nei per ankstesnius municipalinius rinkimus 2008 metais (1 840). Stebėtojai nekantriai laukia informacijos, kaip jie pasirodys.

Trečiadienį paskelbti suomių televizijos MTV3 apklausos rezultatai rodė, kad Suomių partiją remia 15,2 proc. rinkėjų. Tai yra beveik tris kartus daugiau nei 5,4 proc. 2008-ųjų rinkimuose gautų balsų, bet mažiau nei 19,1 proc. balsų, gautų per parlamento rinkimus praėjusiais metais.

Apklausa taip pat parodė, kad premjero Jyrki Kataineno Nacionalinės koalicijos partiją remia 20,5 proc. rinkėjų, o Centro ir socialdemokratų partijas - po 18,6 proc. rinkėjų.

Maždaug 4,3 mln. rinkėjų gali balsuoti šiuose 320 municipalitetų rinkimuose.

Pirmadienį per rinkimų kampanijos mitingą prie premjero buvo prisiartinęs 27 metų vyras su duonai pjaustyti skirtu peiliu. Policija teigia, kad tas vyras, kurį greitai areštavo saugumo pareigūnai, niekada nekėlė realios grėsmės J.Katainenui ir kad trečiadienį jis buvo paleistas.

2008 metų municipalitetų rinkimuose rinkėjų aktyvumas buvo 61,3 procento.