Kaip nurodo sinoptikai, galinga audra kitos savaitės pradžioje gali susidurti su sezonine, slenkančia iš šiaurės rytų žemo slėgio sistema, kuri uraganui suteiktų papildomos energijos ir pastūmėtų jį į vakarus, todėl jis gali nusiaubti rytines valstijas - Virdžiniją, Vakarų Virdžiniją, Pensilvaniją, Niujorką, Masačusetsą ir netgi toliau žemyne esantį Ohają.

Iki tol "Sandy" veikiausiai slinks palei krantą kaip didžiulė, lėtai judanti audrų sistema, o Rytų pakrantė ruošiasi jūros potvyniams, elektros linijų gedimams, potvyniams žemyno gilumoje ir netgi smarkiam snygiui kalnuose toli nuo pakrantės.

Gelbėtojų brigados ir sunerimę gyventojai skuba apsirūpinti būtiniausiomis atsargomis. Meteorologai nurodė, kad "Sandy" gali paveikti trečdalį šalies teritorijos - nuo abiejų Karolinų iki Naujosios Anglijos ir Ohajo.

"Ši audra pareikalaus didelių pastangų", - pažymėjo Federalinės nepaprastųjų situacijų valdymo agentūros administratorius Craigas Fugate'as; pareigūnai perspėjo, jog dar per anksti prognozuoti, kur uraganas pirmiausiai pasieks sausumą.

Meteorologai neįprastą audrų susidūrimą pavadino "Frankenštormu", nes jis turėtų smogti prieš spalio 31 dieną švenčiamą Helovyną ir bus mišrios kilmės audrų sistema, tarsi Frankenšteino pabaisa.

Virdžinijos uostamiestyje Norfolke esanti didelė JAV karinių jūrų pajėgų bazė nurodė išsiunčianti į jūrą visus laivus, kad jie nenukentėtų per audrą uoste.

Tuo tarpu toliau šiaurėje esančio Niujorko meras Michaelas Bloombergas sakė, kad miestas pasiruošęs viskam, ką gali atnešti "Sandy", taip pat perspėjo nepanikuoti.

Merilando, Niujorko, Pensilvanijos, Virdžinijos, JAV sostinės Vašingtono ir vienos Šiaurės Karolinos pajūrio apygardos valdžia paskelbė nepaprastąją padėtį, pasiųsdama pareigūnus skubiai ruoštis audrai.

"Sandy" neįprasta tuo, jog dauguma uraganų, pasiekusių sausumą, paprastai suka į rytus, tačiau šis gali pajudėti į žemyno gilumą dėl kitos orų sistemos, susidariusios aukštai atmosferoje ir toli šiaurėje, virš pietryčių Kanados.

Aplinkos prognozių nacionalinių centrų direktorius Louisas Uccellini (Luisas Učelinis) sakė, kad kyla didesnis pajūrio teritorijų užtvindymo pavojus, nes "Sandy" smogs esant mėnulio pilnačiai, kai jūrų potvyniai būna didžiausi.

"Sandy" gali siautėti per kelis potvynių ir atoslūgių ciklus, sukeldama užtvindymą ne vieną kartą.

Šeštadienį paryčiais "Sandy" buvo už 630 kilometrų į pietryčius nuo Čarlstono Pietų Karolinoje. Uragano vėjų didžiausias greitis siekę 120 kilometrų per valandą, kai visa audrų sistema slinko į šiaurę apie 11 kilometrų per valandą greičiu.

Karibų salos pranešė apie sugadintas elektros ir telefono linijas, įstrigusius turistus ir išvartytus medžius. Penktadienį nedirbo mokyklos, vyriausybinės institucijos, buvo uždaryti oro uostai ir kai kurie tiltai.

"Sandy" anksčiau nusinešė 11 žmonių gyvybių Kubos rytuose. Keli žmonės žuvo smarkiai audrai sugriovus pastatus.

Kaip praneša žiniasklaida, uraganas apgadino šimtus namų, užliejo pasėlius ir išvartė daug medžių.

Trečiadienį "Sandy" siautėjo Jamaikoje, kur žuvo vienas žmogus, ir Haityje, kur audra nusinešė 29 žmonių gyvybes. Apie dviejų žmonių žūtį buvo pranešta Dominikos Respublikoje, dar vienas žuvo Bahamose.