Manoma, kad laidos „Celebrity Apprentice“ („Žvaigždės mokinys“) vedėjas atskleis turįs dokumentų, įrodančių, jog per 20 metų trunkančią santuoką kartą B. ir M. Obamos svarstė apie skyrybas.

Pirmadienį D. Trumpas pareiškė skandalingą naujieną paskelbsiąs trečiadienį ir patikino, jog žinia „tikrai netikėta“ ir „netgi gali paveikti“ kovos dėl JAV prezidento posto rezultatus.

„Tai bus tikrai rimta. Žinau vieną – tam bus skirta labai daug dėmesio“, - tikino D. Trumpas, tačiau į detales nesileido.

CNBC laidoje „Squawkbox“ svečio teisėmis pasirodantis (kartais ir su pačiu D. Trumpu) 66 metų Douglas Kassas nesugebėjo išlaikyti liežuvio už dantų socialiniame tinkle „Twitter“.

Savo 48 tūkst. gerbėjų jis pareiškė: „Mano nykštukas, gyvenantis aukštai Alpėse, nugirdo, jog Donaldas Trumpas ketina pranešti aptikęs prezidento ir jo žmonos skyrybų dokumentus“.

Paklaustas apie D. Kasso pareiškimą, D. Trumpo atstovas sakė: „Žinome tik tiek, jog rytoj jis tai ketina paskelbti savo paskyrose socialiniuose tinkluose „Twitter“ ir „Facebook“. Tiksliai nežinau, kada tai bus. Žinau tik tiek“.

Tai jau ne pirmasis kartas, kai pasklinda gandai apie B. Obamos skyrybas. Savo knygoje „The Amateur: Barack Obama in the White House“, išleistoje 2012 metų pradžioje, jos autorius Edas Kleinas teigia, jog Obamų santuoką buvo ištikusi krizė.

Jis rašė, jog ponia Obama 2000 metais jau tvarkė skyrybų dokumentus, kai B. Obamai nepavyko gauti vienos parlamente. Esą moteris buvo pasipiktinusi tuo, jog sutuoktinis rizikavo „jų stabilia ir saugia ateitimi“.

Laimei, 2005 metais B. Obamos kampanija dėl vietos Senate buvo sėkminga. Tai padėjo atkurti M. Obamos tikėjimą savo vyru.

Nepaisant minėtųjų kaltinimų, Baltieji rūmai labai greitai tokius gandus nutildė, pareiškę, jog E. Kleinas pagarsėjęs faktų išsigalvojimais.

D. Trumpas ir anksčiau bandė pakenkti B. Obamai. Turtuolis visiems tvirtino pasiuntęs tyrėjus į Havajus, kad šie įrodytų, jog B. Obama gimė ne Havajuose, o Kenijoje (tokia žinia būtų diskvalifikavusi B. Obamą iš kovos dėl prezidento posto) – bandymas žlugo. Skandalas galutinai nurimo tik tada, kai 2011 metais JAV prezidentas paviešino ilgąją savo gimimo liudijimo formą.