Prancūzijos pietuose esančiame uostamiestyje Marselyje prieš teismą stojo septyni vyrai ir viena moteris, nors penki pagrindiniai šios bylos veikėjai slapstosi ir buvo teisiami už akių.

Teisme paaiškėjo, kad kalbama apie milžinišką sutenerių grupę, žadėjusią moteris „turtingiems princams iš Artimųjų Rytų“, praneša „Guardian“.

48 metų verslininkui iš Libano Elie Nahasui buvo skirta 50 tūkstančių eurų bauda. Jis nepasirodė teisme, tačiau paaiškėjo, kad minėtas vyras parūpindavo merginas „prezidentų sūnums, arabų princams“. Tarp jo klientų buvo ir Muammaro Gaddadi mergišius sūnus Mutassimas, skelbia „New York Daily News“.

Beirute veikianti E. Nahaso modelių agentūra „Style“ esą tebuvo priedanga prostitucijos veiklai. Libanietis taipogi rengė Mutassimo Gaddafi gimtadienio puotą, į kurią buvo pakviestos tokios žvaigždės, kaip Kevinas Costneris ir Carmen Electra. Spėjama, kad gimtadienio vakarėlis kainavo daugiau kaip milijoną eurų. Mutassimas Gaddafi kartu su tėvu buvo nužudytas pernai spalio 20 dieną.

Teismo pirmininkas Patrickas Ardidas teigė, jog „pavydėtinoje“ E. Nahaso užrašų knygutėje buvo „Gaddafi šeimos ir kelių prezidentų sūnų bei arabų princų telefonų numeriai“. Anot jo, moterų teikiamas paslaugas apmokėdavo „verslo įmonės, o kartais ir Libijos ambasada“.

Kaltintojas Damienas Martinelli apibūdino E. Nahasą kaip verslininką, besiverčiantį prostitucija.

Venesuelietis Felixas Fariasas, darbavęsis E. Nahaso agentūros filiale, buvo nuteistas trejiems metams kalėjimo, dveji iš jų – lygtinai. 2007 metų gegužę jis sukėlė skandalą atvykęs į Charles de Gaulle oro uostą Paryžiuje su aštuoniomis moterimis, viena iš jų buvo nepilnametė. Kompanijai nebuvo leista patekti į Kanų kino festivalį. Teismo pirmininkas Patrickas Ardidas tvirtina, kad šis incidentas Kanuose sukėlė triukšmą.

Kaltinimai pateikti ir Majamyje gyvenančiam Michealui Orsowitzui, kuris šiuo metu sulaikytas Didžiojoje Britanijoje.

Kitiems bylos dalyviams buvo skirtos kalėjimo bausmės nuo trejų iki šešerių metų.