Maždaug 4000 žmonių bendra malda išreiškė savo susirūpinimą dėl būsimų rinkimų skaidrumo. Taip tikimasi paskatinti žmones eiti balsuoti ir, svarbiausia, tai daryti laisvu apsisprendimu. Savaitės pabaigoje 45 milijonai Ukrainos gyventojų galės išreikšti savo politinę valią, tačiau bijoma, kad per šiuos rinkimus bus masiškai perkami balsai.

„Norėčiau, kad išgirstume savo sąžinės balsą, kad nebijotume kovoti dėl teisybės, neparduotume sąžinės ir į rinkimus eitume tvirtai apsisprendę. Daug kas priklauso nuo mūsų, nuo kiekvieno mūsų balso“, – kalbėjo Ukrainos graikų katalikų dvasininkas Jaroslavas Čuchnovas.

Ukrainos parlamentą – Aukščiausiąją Radą – sudaro 450 deputatų. Sekmadienį jie bus renkami penkerių metų kadencijai pagal mišrią rinkimų sistemą – pusė daugiamandatėse apygardose pagal partijų sąrašus, pusė – vienmandatėse.

Apklausos rodo, kad greičiausia esminių pokyčių nebus – daugumą parlamente išlaikys Ukrainos prezidento Viktoro Janukovičiaus Regionų partija. Jam prognozuojama per 20% balsų. Maždaug po 15% žadama Julijos Tymošenko partijai „Tėvynė“ bei boksininko Vitalijaus Kličko partijai „Udar“. Komunistų partija, spėjama, surinks apie 10% rinkėjų balsų.