Vienas iš tiesiamųjų Elie Nahas, Libano pilietis, esą vadovavęs modelių agentūrai, įdarbinusiai jaunas moteris iš Pietų Afrikos Respublikos, Prancūzijos ir Rytų Europos.

Prieš teismą stojo prostitutė iš Kanų Sabrina Samari, iš Venesuelos kilęs Felixas Fariasas, dirbęs E. Naho agentūroje, ir vairuotojas iš Libano Antoine El Khoury.

E.Nahas kaltinamas organizavęs Mutassimo Gaddafi – buvusio Libijos diktatoriaus M. Gaddafi sūnaus – gimtadienio šventę. Vakarėlis kainavo apie 1,1 mln. eurų (3,80 mln. Lt), jame pasirodė kelios pramogų pasaulio žvaigždės ir apie 20 manekenių.

M. Gaddafi buvo nužudytas kartu su savo tėvu 2011 metų spalio 20 dieną.

F. Fariasas 2007 metais taip pat sukėlė skandalą, Paryžiaus Charles de Gaulle oro uoste pasirodęs aštuonių jaunų merginų draugijoje, viena iš kurių dar net nebuvo pilnametė. Ši kompanija norėjo patekti į Kanų kino festivalį, bet durys jiems tuomet neatsivėrė.

F. Fariasas ir jo kompanionės planavo apsistoti 136 metrų ilgio itin prabangioje jachtoje „La Savarona“, kurios nuoma savaitei kainuoja 350 tūkst. eurų (1,2 mln. Lt).

Telefoniniai pokalbio įrašai, daryti tik tuo metu, atskleidė, jog prostitucijos tinklui priklausė bent keturi Libano piliečiai, Venesuelos gyventojas ir dvi prostitutės iš Kanų. Skelbiama, kad merginos už pinigus aptarnaudavo turtingus klientus iš Artimųjų Rytų.

„Kalčiausiųjų arba nėra teisme, arba jie paspruko“, - sakė S. Samari advokatas Franckas De Vita.

Kaip teigia prieš prostituciją kovojančios organizacijos, byloje atstovaujančioms visuomenės interesui, advokatas Patrickas Rizzo, tyrimą 2007 ir 2008 metais vilkino „politinis kontekstas“.

„Tuo metu pulkininkas M. Gaddafi lankydavo Prancūzijos prezidentūroje, jis buvo geras šalies draugas. Tokios aplinkybės buvo nepalankios jokiam tarptautiniam tyrimui“, - teigia advokatas.

Tyrimo metu paaiškėjo, jog įvairių tautybių merginos, tarp kurių buvo ir modelių, ir grožio konkursų nugalėtų ir paprastų prostitučių, buvo verbuojamos teikti sekso paslaugas už pinigus Kanų kino festivalio metu ir aptarnauti turtingus klientus iš Artimųjų Rytų, Saudo Arabijos ir Kuveito, kurie būdavo pasirengę už tokias linksmybes pakloti tūkstančius.

Marselio mieste prieš teismą stojo septyni vyrai ir moterys. Dar penki asmenys, kurie, kaip manoma, ir organizavo prostitucijos tinklo veiklą, tiesiami jiems nedalyvaujant.