Pasisakydamas prieš „siaubingą išpuolį, įvykusį Beirute“, pontifikas sakė „prisidedąs malda prie sielvarto apimtų šeimų ir visų libaniečių liūdesio“, sakoma Vatikano pranešime.

„Šventasis Tėvas dar kartą smerkia smurtą, kuris neša tiek daug kančių“, skelbiama pranešime, kuriame cituojama popiežiaus telegrama, adresuota Libano krikščionių maronitų patriarchui Bisharai Rai.

Benediktas XVI „prašo Dievo suteikti Libanui ir visam regionui taikos ir susitaikymo dovaną“.

Po penktadienį buvusio išpuolio Vatikanas pasmerkė šį sprogdinimą „už jo absurdišką žudantį smurtą“.

„Belieka tikėtis, kad šis siaubingas įvykis netaps dingstimi didesniam smurtui“, - sakė Vatikano atstovas Federico Lombardi.

Pasak jo, „Libanas turi atstovauti, kaip popiežius ne kartą yra sakęs, taikos ir vilties žiniai savo ir viso regiono žmonėms“.

Sprogmenų prikrautas automobilis buvo detonuotas per eismo piką Ašrafijos rajone, kuriame gyvena daugiausiai krikščionys. Per išpuolį žuvo prieš Damasko režimą nusistatęs Libano kontržvalgybos vadas generolas Wissamas al Hassanas ir kiti septyni žmonės, dar 86 buvo sužeisti.

Ši ataka yra vienas iš didžiausią atgarsį sukėlusių teroro aktų Beirute nuo buvusio premjero Rafiqo Hariri nužudymo 2005 metais.