1. 41 procentas amerikiečių mano, kad Kinijos ekonomika užima lyderio poziciją pasaulyje. Tokie duomenys gauti atlikus 2012 metų „Pew“ apklausą. Teisingas atsakymas – ekonominis lyderis yra Jungtinės Amerikos Valstijos. Taip atsakė tik 40 procentų apklausos dalyvių.

2. 73 procentams amerikiečių nežinoma, kad pagrindinis Amerikos rūpestis Šaltojo karo metu buvo komunizmas. Tokius duomenis pateikia leidinys „Newsweek“, vykdęs oficialų 2011 metų pilietybės testą. Reikia pripažinti, kad nežinia, kokie būtų rezultatai, jeigu komunizmą atsakyme būtų pakeitusios kitos sąvokos – Sovietų Sąjunga arba branduoliniai ginklai.

3. 9 procentai amerikiečių dažnai nerimauja galintys tapti terorizmo aukomis. Tokie 2011 metų „AP-GfK“ apklausos duomenys. Paskaičiuota, kad per pastaruosius penkerius metus tikimybė žūti nuo teroristų rankos yra maždaug viena iš 20 milijonų. Kitaip tariant, tikimybė būti nutrenktam žaibo yra keturis kartus didesnė.

4. Beveik 25 procentų amerikiečių nežino, kad Jungtinės Amerikos Valstijos paskelbė savo nepriklausomybę nuo Didžiosios Britanijos. Tokie duomenys gauti atlikus 2011 metais „Marist“ apklausą.

5. 71 procentas amerikiečių tiki, kad Iranas jau turi branduolinių ginklų. Tokie 2010 metais atliktos bendros CNN ir Nuomonių tyrimų bendrovės apklausos duomenys. Izraelis, JAV ir Tarptautinė atominės energetikos agentūra tam prieštarautų.

6. Vidutinis amerikietis įsitikinęs, kad Jungtinės Amerikos Valstijos net 27 procentus federalinio biudžeto skiria užsienio pagalbai. Tokie duomenys gauti per 2010 metų Pasaulio viešosios nuomonės apklausą. Teisingas atsakymas – vienas procentas.

7. 33 procentai amerikiečių 2007 metais manė, kad Saddamas Husseinas asmeniškai dalyvavo 2001 metų rugsėjo 11 dienos įvykiuose. Tokie „CBS News: ir „New York Times“ apklausos rezultatai. Verta pažymėti, kad 2003 metais taip manė 53 procentai apklaustųjų, o pastarosios apklausos rodo, kad nuo 2007 metų taip manančių skaičius toliau mažėja.

8. 88 procentai jaunų amerikiečių negalėtų žemėlapyje rasti Afganistano, 75 procentai nežino, kur yra Iranas ar Izraelis, o 63 procentai neaptiktų Irako. Tokie 2006 metų apklausos, kurią atliko „Ropper Public Affars“ ir Nacionalinė geografijos draugija, duomenys.