68 metų dainininkas nepasidavė spaudimui ir atsisakė nedalyvauti renginyje, kurį organizavo mažytės nafta turtingos vakarų Afrikos valstybės ilgamečio diktatoriaus sūnus ir viceprezidentas Teodoro Obiangas Nguema Manque.

43 metų viceprezidentas garsėja prabangiu gyvenimo stiliumi – vilki dizainerių siūtus kostiumus ir vairuoja greitas mašinas, o visa tai, kaip manoma, apmokama pasisavintomis valstybės lėšomis. Prancūzijoje jam pateikti kaltinimai korupcija, tačiau diktatoriaus sūnus neigia pažeidęs įstatymus.

Pusiaujo Gvinėjos sostinėje Malabe surengto koncerto bilietai kainavo nuo 80 iki 750 eurų. Ši valstybė yra viena didžiausių naftos gamintojų pasaulyje, tačiau Jungtinių Tautų sudaromame Žmogaus socialinės raidos indekse užima vieną paskutiniųjų vietų.

Tarptautinė žmogaus teisių gynimo organizacija „Human Rights Watch“ bei „EG Justice“ primygtinai ragino J. Iglesią nekoncertuoti Malabe, tačiau atlikėjas tai ignoravo.

Vienas sėkmingiausių visų laikų atlikėjų, visame pasaulyje pardavusių apie 300 milijonų albumų, bandė apginti savo veiksmus.

„Ten buvo susirinkusi visa vadovybė, kelių Afrikos valstybių pirmosios damos. Kai su jomis sveikinuosi, neklausiu, ar jų vyrai yra korumpuoti, - sakė dainininkas Ispanijos dienraščiui „El Pais“. - Nežinojau, kad Obiango sūnus turi teisinių problemų. Ten yra Ispanijos ambasada ir daugybė mūsų šalies kompanijų. Net nesvarsčiau galimybės nevykti ten“.