Naujausia "ABC News" ir "The Washington Post" apklausa pademonstravo, kad 49 proc. balsuoti žadančių rinkėjų remia B.Obamą, o 46 proc. - M.Romney. Šis skirtumas neviršija paklaidos ribos.

Tačiau B.Obama vis dar pirmauja devyniose rinkimams svarbiose valstijose - Kolorade, Floridoje, Ajovoje, Nevadoje, Naujajame Hampšyre, Šiaurės Karolinoje, Ohajuje, Virdžinijoje ir Viskonsine.

Rinkėjų nuotaika truputį pasitaisė, nors dauguma jų tebėra paniurę. Kaip rodo apklausa, tik 42 proc. registruotų rinkėjų mano, kad šalis eina teisinga kryptimi.

Gera naujiena B.Obamai yra ta, kad šis skaičius yra 13 proc. didesnis nei buvo rugpjūčio pabaigoje, ir, kaip sako ekspertai, pasiekė tokį lygį, kad dabartinis prezidentas galėtų išlikti poste antrai kadencijai.

Kol kas nė vienam kandidatui nepavyko palenkti rinkėjų savo ekonominių planų pusėn, rodo apklausa.

Tik 51 proc. tikėtinų rinkėjų išreiškė tikėjimą, kad valdant M.Romney ekonomika pagerėtų, o 48 proc. tą patį sakė apie B.Obamą.

Tačiau respublikonų kandidatas turėtų nerimauti dėl klasinio faktoriaus. Apklausa parodė, jog 57 proc. tikėtinų rinkėjų mano, kad jis būdamas prezidentas labiau pasitarnautų turtingiesiems, o ne vidurinei klasei. 68 proc. sakė, kad B.Obama teikė pirmenybę vidurinei klasei.

Tam tikrą vaidmenį vaidina ir rasinis veiksnys. Baltųjų grupėje B.Obama atsilieka 11 proc., bet kitų rasių rinkėjų grupėse pirmauja didžiule persvara - turėdamas 73 proc. paramą.