Kitas vietinės valdžios pareigūnas, Fakhar-ud-Dinas agentūrai AFP minėjo 16 žuvusių ir 30 sužeistų žmonių.

Mirtininkas susprogdino automobilį pagrindiniame Chaiber Pachtunchvos provincijos miesto turguje netoli taikos komiteto būstinės; kaip tik šio vietinių seniūnų sudaryto komiteto nariai ir buvo išpuolio taikinys.

Kol kas nepranešama, kiek nukentėjo šio komiteto narių, nes sprogimas buvo judrioje gatvėje ir daugiausia nuo jo nukentėjo prekeiviai.

Provincijos informacijos ministras Mianas Iftikharas Hussainas patvirtino, kad išpuolis buvo savižudiškas ir taikyta į vietinį taikos komitetą.

Atsakomybės už šį išpuolį kol kas niekas neprisiėmė.

Į taikos komitetus įeina buvę Talibano kovotojai, atsiskyrę nuo ankstesnių savo bendrų ir suformavę sukartinas grupuotes, kurios remia vietinių seniūnų ir vyriausybės pastangas kovoje su Talibanu.

Pakistano armija, viena didžiausių pasaulyje, surengė kelias puolamąsias operacijas prieš Talibano ir kitas ginkluotas grupuotes, siekiančias nuversti JAV remiamą Pakistano vyriausybę.

Tačiau šios operacijos, vykdytos daugiausia prieš Talibano tvirtoves nesuvaldomame genčių regione palei sieną su Afganistanu, nesulaužė ginkluotų maištininkų sistemos stuburo.

Štai kodėl vyriausybė vis labiau skatina gentis atgaivinti tradicines sukarintas grupuotes kovai su Talibanu ir genčių bendruomenių įtvirtinimui valstybėje.

Tačiau sėkmingai genčių grupuočių veiklai trukdo dažnos Talibano kovotojų atakos prieš jas.

Pusiau autonominiame Dara Adam Khelio rajone, esančiame tarp Pešavaro ir Kohato miestų, jau anksčiau buvo ir mirtininkų išpuolių, ir sprogdinimų, siejamų su Talibano kovotojais.