"Užmirškime #Malalą ir (jos) kolegas, drąsius bendruomenės darbuotojus, sąžinės kalinius ir skirkime Nobelio taikos premiją - būgnų tratėjimas - ES", - rašo komentatorius iš Egipto @RawahBadrawi.

Malala yra 14-metė pakistanietė aktyvistė, kovojusi už mergaičių teisę švietimą, kuri šią savaitę buvo pašauta į galvą Talibano smogikų. Šis incidentas sukėlė pasipiktinimą visame pasaulyje.

Aiškindamas šių metų sprendimą, Norvegijos Nobelio komiteto pirmininkas Thorbjoernas Jaglandas pažymėjo, kad anksčiau per 70 metų laikotarpį Vokietijai ir Prancūzija kariavo tris kartus, tačiau mūsų dienomis šių šalių konfliktas yra "neįsivaizduojamas".

"Tai rodo, kaip gerai nukreiptomis pastangomis ir stiprinant abipusį pasitikėjimą istoriniai priešai gali tapti artimais partneriais", - sakė jis, pridūręs, kad ES ir jos pirmtakės skatino demokratiją ir žmogaus teises.

Tačiau daugelis "Twitter" vartotojų stebėjosi, kodėl ši prestižinė premija buvo skirta valstybių sąjungai, šiuo metu krečiamai didelės finansų krizės, sukėlusios didelį nedarbą ir audringus protestus kai kuriose šalyse.

"Protestai prieš griežtą taupymą Portugalijoje, Ispanijoje, Graikijoje, Italijoje ir Prancūzijoje; nacionalizmas, fašizmas, nedarbas ir skurdas. Taip, ES to nusipelnė!" - rašo komentatorius @AnonOpGreece.

Kita vertus, kai kurie internautai gynė Nobelio komiteto sprendimą, įskaitant vieną vartotoją iš Maldyvų, kurie pastaruosius metus buvo krečiami politinių neramumų ir audringų demonstracijų.

"Sveikinimai #EU su aiškiai pelnytu #Nobel už demokratijos propagavimą. Tikimės, tai sustiprins jūsų pastangas atkurti demokratiją Maldyvuse", - pažymėjo @shafeeu.

"Šiandienos #Nobelio taikos premija turi potencialo išjudinti protus. Europiečiai gali prisiminti - (svarbu) ne vien ekonomika, kvailiai! (Neįsižeisk, Billai)", - rašo "Twitter" bendruomenės narys @jonashelseth, vartodamas frazę, siejamą su buvusio JAV prezidento Billo Clintono rinkimų kampanija.

Labiau pragmatiškuose komentaruose daugelis "Twitter" vartotojų spėliojo, kad galėtų pretenduoti į Nobelio premijos piniginę dalį ir kam atiteks 8 mln. Švedijos kronų (3,2 mln. litų).

"Ar šios premijos pinigai atiteks ES? Galbūt juos galės panaudoti Ispanijos gelbėjimui", - rašo komentatorius @jbarro.

"Ar aš gausiu Nobelio premijos pinigų dalį ir ar gausiu ją dukart, kadangi dabar esu dukart europietis?" - juokai klausė internautas @ntlk.