"Miškų gaisrai Europos Sąjungos šalyse turėtų būti laikomi viena iš naujų "Al Qaeda" strategijų, kuri suteikia jiems galimybę pakenkti ekonomikai ir padaryti didžiulę moralinę žalą be jokio ypatingo pasiruošimo, techninės įrangos ar išlaidų", - sakė A. Bortnikovas per 11-ąjį Rusijos ir partnerių saugumo bei įstatymų vykdymo tarnybų pareigūnų susitikimą Maskvoje.

Saugumo tarnybos turi mažai galimybių sučiupti šiuos padegėjus, pridūrė FST vadovas.

Anot A. Bortnikovo, saugumo tarnybų prioritetas yra kovoti su teroristų veiklos plitimu Artimuosiuose Rytuose ir Šiaurės Afrikoje. Pareigūnas teigė, kad tarptautiniai teroristų tinklai gali naudotis šalyse vykstančiais konfliktais, siekdami asmeninės naudos, "kelti grėsmę regionų stabilumui ir visai tarptautinei bendruomenei".

Pastaraisiais metais Europoje kasmet kyla miškų gaisrai. Labiausiai kenčia pietuose esančios valstybės, įskaitant Ispaniją, Italiją, Portugaliją, Juodkalniją, Graikiją ir Serbiją.

Europos miškų gaisrų informacijos sistema rugpjūtį nustatė, kad 2012 metų sezono pradžioje gaisrų kilo daugiau nei įprasta. Iki kovo vidurio ugnis sunaikino 100 tūkst. hektarų teritorijos.