Tai viena didžiausių Honkongo laivininkystės tragedijų. Keltu, kuris priklausė "Hong Kong Electric Company", darbuotojai ir jų šeimų nariai išplaukė stebėti fejerverkų, skirtų Kinijos nacionalinei dienai ir rudens vidurio šventei, tačiau jis prie Lamos salos susidūrė su kitu laivu ir ėmė greitai skęsti.

Gyvi likę žmonės sakė, kad turėjo labai mažai laiko gelbėjimo liemenėms užsidėti, kol keltas prisipildė vandens.

"Per 10 minučių laivas nuskendo. Turėjome laukti mažiausiai 20 minučių, kol buvome išgelbėti", - krante, įsisupęs į antklodę, sakė vienas išgelbėtasis.

Tuo tarpu kitas laivas, priklausantis "Hong Kong and Kowloon Ferry Holdings", saugiai atplaukė į prieplauką Lamoje - turistų ir išeivių pamėgtoje saloje. Buvo apgadintas jo pirmagalys, o keli šio laivo keleiviai ir įgulos nariai buvo nuvežti į ligoninę dėl patirtų sužeidimų.

Honkongą laivyba itin intensyvi, bet rimtų laivybos incidentų pasitaiko retai. Kol kas neaišku, kodėl du minimi keltai susidūrė.

"Mūsų keltas išplaukė iš Lamos salos 20 val. 15 min., stebėti jūroje fejerverkų, bet po kelių minučių (keltas) buksyras rėžėsi į mūsų laivą", - sakė "Hong Kong Electric" direktorius Yuen Sui-see (Juen Suisis).

"Hong Kong and Kowloon Ferry" atstovė sakė, jog kompanija aiškinasi, kas atsitiko.

"Mūsų kapitonas nesijaučia gerai ir dar negalėjome su juo pasikalbėti", - vietos televizijai sakė ji.

Antradienį vyrai baltais apsiaustais, žaliomis guminėmis pirštinėmis ir geltonais šalmais nešė į maišus sudėtus lavonus iš policijos katerio. Vietos žiniasklaida pranešė, kad tarp žuvusiųjų esama vaikų.

Daugiau kaip 100 žmonių buvo nusiųsti į penkias ligonines, o devyni žmonės patyrė rimtų sužeidimų ar tebėra kritinės būklės, sakoma vyriausybės pareiškime.

Honkongo lyderis Leung Chun-yingas (Leung Čuningas) aplankė išgelbėtus žmones ir pažadėjo, kad incidentas bus nuodugniai ištirtas.

Tokiose salose kaip Lama, kuri yra 3 km į pietvakarius nuo Honkongo salos, gyvena tūkstančiai šio autonominio Kinijos regiono gyventojų.