I.Velazquezas Caballero buvo įsitraukęs į kruviną kovą su aukščiausiuoju "Zetas" lyderiu Migueliu Angeliu Trevino Moralesu, o pareigūnai sakė, kad ši nesantaika susijusi su pastaruoju metu šalyje padažnėjusiais žudymais ir susišaudymais, ypač šiaurės Meksikoje.

"Žmogus, kuris, kaip manoma, yra ir prisipažino esantis Ivanas Velazquezas Caballero, buvo sučiuptas San Luis Potosi valstijoje" šalies centrinio regiono šiaurėje, sakoma karinių jūrų pajėgų pranešime.

Už I.Velazquezą Caballero, kuris dar žinomas kaip "Z-50", buvo paskirta 30 mln. pesų (6,2 mln. litų) premija.

Jeigu ši žinia bus patvirtinta, I.Velazquezo Caballero areštas gali numalšinti vieną iš žiauriausių smurto bangų, pastarosiomis savaitėmis krėtusią pasienio miestus, tokius kaip Nuevo Laredą, esantį kitapus sienos nuo Teksaso miesto Laredo.

Rugsėjo 14 dieną aštuoni vyrai buvo rasti nušauti, o vienas pakartas ant tilto Nuevo Larede, kurį tradiciškai kontroliuoja M.A.Trevino Moralesas, žinomas kaip "Z-40". Tuo tarp 14 kulkomis suvarpytų lavonų, kurie rugpjūčio viduryje buvo rasti sumesti viename mikroautobuse San Luis Potosi, buvo "Talibano" parankinai, palikti kaip M.A.Trevino Moraleso gaujos perspėjimas.

Pasak vieno pareigūno, I.Velazquezas Caballero matomai buvo dėl pragmatiškų priežasčių susivienijęs su vadinamuoju "Tamplierių" karteliu, veikiančiu pietinėje Mičoakano valstijoje, telkdamas jėgas kovai su M.A.Trevino Moralesu.

Jeigu įtariamo "Talibano" areštas bus patvirtintas, tai gali sustiprinti M.A.Trevino Moralesu, kuris vadovauja "Zetas" kartu su Heriberto Lazcano, pravarde "El Lazca" (Laska).