Aktorė Cindy Lee Garcia – viena iš trijų filmo aktorių, kurie, pasirodžius juostai, pradėjo reikšti panašius kaltinimus. „Musulmonų nekaltybė“ paskatino agresijos bangą, praeitą savaitę nuvilnijusią per musulmonų šalis Artimuosiuose Rytuose, Afrikoje ir Azijoje.

C. Lee Garcia į Los Andželo teismą kreipėsi dėl privatumo pažeidimo, apgavystės, šmeižto ir tyčinio siekio sukelti emocinį diskomfortą.

Ji į teismą padavė 55 metų Nakoulą Basseley Nakoulą – krikščionį iš Egipto, jau teistą dėl sukčiavimo ir paleistą iš kalėjimo anksčiau laiko. Egiptietis gyvena Los Andžele, jis prisipažino dirbęs prie filmo „Musulmonų nekaltybė“.

JAV žiniasklaida skelbia, jog N. Basseley Nakoula parašė filmui scenarijų ir jį prodiusavo. Vyras šiam darbui buvo pasirinkęs Sam Bacile pseudonimą. Visą penktadienio naktį jį tardė policijos pareigūnai, vėliau vyras su šeima pasislėpė.

C. Lee Garcia į teismą padavė ir tinklalapį „YouTube“ bei jos savininką „Google“ dėl to, kad jie paskelbė mėgėjiško filmo ištraukas internete. Vėliau filmo ištraukos buvo dubliuotos arabų kalba. Panašas Mahometas filme vaizduojamas kaip agresyvus mergišius.

„Ponas Bacile jai sakė, jog juosta - nuotykių filmas apie senovės Egipto gyventojus“, - teigiama ieškinyje.

C. Lee Garcia teigia vėliau supratusi, jog filmas iš tikrųjų visai ne apie tai, ji suvokusi, kad jos gyvybei gresia pavojus.

„Ji sulaukė rimtų grasinimų nužudyti, ji baiminasi dėl savo gyvybės ir artimų žmonių saugumo“, - skelbia dokumentas.

Krikščionių transliuotojo „Media for Christ“, kuris įvardijamas kaip filmo kūrėjas, vadovas antradienį sakė, jog jį juostos prodiuseris taip pat apgavęs. Jam buvo pasakyta, kad filmas bus apie „krikščionių persekiojimą“.

Minėtoji aktorė siekia teismo įsakymo vaizdo medžiagą pašalinti iš tinklalapio „Youtube“ ir tvirtina, jog jos karjera sužlugdyta, o reputacija – apjuodinta.

Kita sumaištį musulmonų pasaulyje sukėlusios juostos aktorė pirmadienį CNN sakė, jog sutiko dalyvauti projekte, pavadinimu „Dykumos karys“ (Desert Warrior) – juostos pagrindinis personažas turėjo būti vardu George’as. Apie projektą jį sužinojo tinklalapyje „Craigslist“.