Tuo tarpu B.Obamos stovykla nedelsdama pasinaudojo šiais liberalios pakraipos žurnalo "Mother Jones" paviešintais komentarais, išsakytais per M.Romney susitikimą su turtingais rėmėjais, pateikdama juos kaip įrodymą, jog multimilijonierius kandidatas nurašo pusę šalies ir nėra tinkamas būti prezidentu.

Skubiai Los Andžele surengtoje spaudos konferencijoje M.Romney tvirtino, kad prezidentu jis siekia tapti norėdamas "padėti visiems amerikiečiams", tačiau neišsižadėjo savo komentarų - tik paaiškino, kad jis "neelegantiškai išsireiškė".

Šis vaizdo įrašas tapo naujausiu smūgiu M.Romney kampanijai, mėginančiai paneigti pranešimus, kad respublikonų stovykla yra pakrikusi, taip pat mėginant panaikinti nedidelį, tačiau stabilų populiarumo atotrūkį nuo B.Obamos nacionalinėse apklausose ir svyruojančiose valstijose.

Ištraukose iš vaizdo įrašo, kurios buvo paviešintos likus 50 dienų iki lapkričio 6-ąją vyksiančių rinkimų, M.Romney per privatų lėšų rinkimo renginį pareiškė, jog 47 proc. amerikiečių iš esmės yra dykaduoniai, kurie balsuos už prezidentą "kad ir kas nutiktų".

"Yra 47 proc., kurie palaiko jį, kurie priklausomi nuo vyriausybės, kurie įsitikinę esantys aukos, kurie įsitikinę, kad vyriausybė privalo jaus rūpintis, kurie įsitikinę, kad jiems privalo būti užtikrinta sveikatos apsauga, maistas, būstas ir dar bala žino kas", - kalbėjo M.Romney.

"Tie žmonės nemoka pajamų mokesčio..., todėl mūsų žinia apie mažus mokesčius jiems nerūpi, - aiškino jis. - Man nereikia rūpintis dėl tų žmonių. Aš jų niekada neįtikinsiu, kad jie turėtų prisiimti asmeninę atsakomybę ir rūpintis savo gyvenimu."

"Mother Jones" šį vaizdo įrašą įkėlė į savo tinklalapį ir paslėpė visų susitikimo dalyvių veidus, išskyrus M.Romney. Vėliau žurnalas paskelbė, kad šis renginys vyko gegužės 17 dieną privačių investicijų vadybininko Marco Lederio namuose Boka Ratono mieste Floridoje.

Paviešintas vaizdo įrašas papildė ilgą virtinę M.Romney komentarų, apsunkinančių jo pastangas atremti B.Obamos kampanijos pastangas, vaizduojant jį kaip turtingą verslininką, atitrūkusį nuo viduriniosios klasės.

B.Obamos rinkimų štabo vadovas Jimas Messina nedelsdamas atakavo: "Sukrečia tai, jog kandidatas į Jungtinių Valstijų prezidento postą už uždarų durų pareiškia grupei turtingų donorų, kad pusė Amerikos žmonių laiko save "aukomis", yra priklausomi nuo pašalpų ir nenori prisiimti "asmeninės atsakomybės" už savo gyvenimą."

"Sunku dirbti visų amerikiečių prezidentu, kai esi su panieka nurašęs pusę šalies", - pridūrė jis.

Kalbėdamas Kalifornijoje, nervingai atrodantis M.Romney komentavo šį vaizdo įrašą: "Tarkime, ten nebuvo elegantiškai išsireikšta."

Tačiau "aš kalbu apie politinį procesą dėl žmonių pritraukimo į mano kampaniją", - pažymėjo jis.

"Prezidentas turi savo (šalininkų) grupę, aš turiu savo grupę. Noriu, kad mano komanda būtų stipri ir motyvuota, taip pat noriu pritraukti tuos žmones, esančius viduryje, - pridūrė M.Romney. - Lėšų rinkimo kampanijoje dalyvaujantys žmonės, kurie išsiskiria su savo pinigais, labai nori žinoti, ar galiu laimėti, ar ne. Būtent apie tai ir kalbėjau."

Kaip rodo naujausios apklausos svyruojančiose valstijose, B.Obama išlaiko nedidelę, bet aiškią populiarumo persvarą.

Tačiau panašu, kad po jo partijos suvažiavimo užfiksuotas populiarumo šuolis slūgsta, o naujausi agentūros "Gallup" kasdienės tęstinės apklausos rezultatai rodo, kad B.Obama lenkia savo varžovą trimis procentiniais punktais.