„Mes turime tęsti šias visos Rusijos protesto akcijas. Dar kelios akcijos - ir jos privers valdžią daryti rimtas politines nuolaidas", - sakė jis opozicijos mitinge.

G.Gudkovas paaiškino, kad naujų protesto akcijų reikia norint pasiekti kad Rusijoje būtų surengti nauji rinkimai ir liautųsi „politinės represijos".

„Mes neleisime paversti mūsų šalį GULAGu", - pareiškė jis, kurio pasirodymas tribūnoje buvo sutiktas plojimais.

Akcijos dalyviams G.Gudkovas pareiškė, kad dabartinės valdžios tvirtumas silpnėja ir kad protestų judėjimas jau pagimdė naują Rusiją - Rusiją, kurioje yra pilietinė visuomenė.

„Mes šiandien siunčiame valdžiai dar vieną labai grėsmingą, bet taikų perspėjimą. Mes suteikiame valdžiai dar šiek tiek laiko. Tačiau, jeigu jie ir toliau spjaudys į mūsų piliečių veidus, mes jiems atsakysime, ir atsakymas jiems nepatiks", - kalbėjo buvęs deputatas.

Jis dar pabrėžė, kad pagrindinis protestuojančiųjų reikalavimas - sąžiningi rinkimai.

Valstybės Dūma penktadienį atėmė mandatą iš savo nario, pagarsėjusio prezidento Vladimiro Putino kritika, o opozicijos šalininkai teigia, jog tai buvo Kremliaus kerštas.

Valstybės Dūma 291 balsu prieš 150 nutarė pašalinti G.Gudkovą dėl įtariamų verslo interesų, besikertančių su parlamento nario pareigomis. Trys įstatymų leidėjai per šį balsavimą susilaikė.

G.Gudkovas iškart išėjo iš salės, iškėlęs kumštį ir demonstruodamas, kad nepasiduoda, taip pat atsisveikino apsikabindamas su savo partijos nariais.

Dūmos sprendimą jis vertina kaip susidorojimą su opozicijos politiku ir pareiškė užginčysiąs jį Rusijos ir užsienio teismo įstaigose.

Partijos „Teisingoji Rusija" vadovybė palaiko G.Gudkovą.