Stichijos šėlsmo liudininkų padarytuose mėgėjiškuose vaizdo įrašuose matoma, kad tornadas iš pradžių siurbia vandenį, o tuomet artėja prie mažesnių pastabų ir objektų. Pirmasis tornadas judėjo Rokavėjaus pusiasaliu Kvinse.

Vietos gyventojas Peteris Maloney teigia: „Telefone savo ketverių metų vaikui rodžiau vaizdo įrašus su tornadais, o po dviejų minučių pamatėme jį gyvai. Gausmas priminė traukinį“.

„Breezy Point“ rajono, esančio Kvinse, banglentininkų klube tornadas nuplėšė persirengimo namelių stogus, išmėtė lauko kėdes, didžiulė sunki lauko kepsninė atsidūrė pačiame mažojo beisbolo aikštelės viduryje.

Klubo vadybininkas Thomas Sullivanas sakė: „Tornadas nešiojo suolus, konteinerius“. 24 metų klubo darbuotoja Caitlin Walsh pasakoja, jog ji ir kiti darbuotojai iš pastato stebėjo, kaip lauke tornadas viską verčia aukštyn kojom.

„Mes labai bijojome. Dužo langai, dingo elektra, kaip iš kibiro pylė lietus. Viskas drebėjo. Tikra beprotybė“, - prisimena mergina.

Dėl sudėtingų oro sąlygų šeštadienio popietę buvo nutrauktos atvirojo JAV teniso čempionato kovos.

Tornadai – tik dalis galingų audrų, siaubiančių visą JAV rytinę pakrantę, jau užtvindžiusių Naujosios Anglijos miestų gatves ir palikusių dešimtis tūkstančių Vašingtono valstijos gyventojų be elektros.

Pačiame Niujorke tornadai siautėja gana retai, tačiau 2010 metais miestas sulaukė net dviejų.

Niujorko policijos departamentas skelbia, jog informacijos apie sužeistuosius kol kas neturi.