Junanio provincijoje per valandą įvyko du stiprūs žemės drebėjimai. Pirmojo žemės drebėjimo stiprumas siekė 5,7 balo. Požeminių smūgių epicentras buvo maždaug 15 kilometrų nuo Lidziango miesto Junanio provincijoje. Antrasis žemės drebėjimas įvyko beveik po valandos - 12.16 val. vietos laiku. Jo epicentras buvo beveik toje pačioje vietoje - už 5 kilometrų nuo Lidziango miesto. Antrojo drebėjimo stiprumas - 5,6 balo. Po drebėjimų buvo užfiksuota dešimtys pakartotinių smūgių.

Provincijos vyriausybė pranešė, kad penktadienį vakare nelaimės ištiktoje teritorijoje dirbo apie 5 600 policijos ir civilių gelbėtojų komandų narių. Valstybinė žiniasklaida pranešė, kad, pasak vietos valdžios, aukų skaičius gali išaugti, nes gelbėtojai dar nepasiekė atokių kaimelių. Kinijos ministras pirmininkas Venas Dziabao (Wen Jiabao) išvyko į nelaimės vietą, kuri yra už maždaug 1 700 kilometrų į pietvakarius nuo sostinės Pekino. Šeštadienį gelbėtojai bando pasiekti atokių vietovių gyventojus.

Tarptautinis Raudonasis Kryžius pranešė, kad į regioną siunčia pirminę pagalbą ir nelaimės masto vertintojus. Tarptautinio Raudono Kryžiaus atstovas Francis Markusas (Francis Markus) sakė, kad gelbėtojams gali kilti "logistinių sunkumų", nes nelaimė įvyko kalnuotoje vietovėje.

Pranešama, kad Junianio provincijos valdžia nukentėjusiesiems nusiuntė 6000 palapinių, vandens, maisto, drabužių ir kitų reikmenų. Nuo drebėjimų nukentėjęs regionas yra vienas iš skurdžiausių Kinijoje.

Žemės drebėjimai Pietvakarių Kinijoje nėra retas reiškinys. Per galingą drebėjimą 2008 metų gegužę čia žuvo arba be žinios dingo 87 tūkst. žmonių.