Rusijos vadovas tokiu pastebėjimu pasidalijo ketvirtadienį per pirmąjį interviu po gegužę vykusios jo inauguracijos. Prezidentą kalbino televizijos anglų kalba RT žurnalistai.

„Yra grupinio sekso gerbėjų, teigiančių, jog jis geresnis nei dviejų žmonių, nes, kaip ir bet kuris kitas kolektyvinis darbas, suteikia tau progos atsikvėpti“, - teigia V. Putinas.

Komentaras išsakytas po to, kai Rusijos vadovas kalbėjo apie orgiją, 2008 metais vykusią Maskvos nacionaliniame biologijos muziejuje. Orgijoje dalyvavo ir viena iš grupės „Pussy Riot“ narių – 22 metų Nadiežda Tolokonikova, rugpjūtį už chuliganizmą kartu su dar dviem grupės narėmis nuteista dvejiems metams kalėti.

V. Putinas pareiškė neišsakysiąs savo nuomonės apie trims jaunoms moterims skirtą bausmę. Tačiau prabilo apie orgiją, kurią suorganizavo meno kolektyvas „Voina“. 2008 metais buvo kalbama, kad orgija buvo protestas prie Dmitrijaus Medvedevo skyrimą V. Putino įpėdiniu prezidento poste vienai kadencijai.

„Jie viešai užsiiminėjo grupiniu seksu. Tai, anot jų pačių, tik jų reikalas, žmonės turi teisę elgtis kaip nori, jeigu tik savo elgesiu nepažeidžia įstatymų. Bet tai vyko viešai, todėl pareigūnai turėjo į tai atkreipti dėmesį“, - kalbėjo Rusijos prezidentas.

V. Putinas turi įprotį apie rimtus dalykus kalbėti su šmaikštumo prieskoniu, šį kartą diskusiją jis pagardino mintimis apie grupinį seksą.

„Kartoju, tai kiekvieno žmogaus asmeninis reikalas. Tačiau paskelbti tai internete, mano galva, prieštaringai vertinamas poelgis, kuris gali būti vertinamas ir teisiniu požiūriu“, - vėl surimtėjo Rusijos prezidentas.