Tarp verdiktų, kuriuos pernai paskelbė kariškių teismas, yra aštuoni nuosprendžiai kalėti iki gyvos galvos. Gynybos advokatai sakė, kad civilinio teismo sprendimą dar galima apskųsti.

Bahreinas, kuriame yra įsikūręs JAV 5-asis laivynas, išgyvena politinius neramumus nuo 2011-ųjų vasario, kai per sukilimų bangą arabų pasaulyje ir šioje šalyje kilo protestų judėjimas, kuriame dominuoja musulmonai šiitai.

Tarp aštuonių kalėti iki gyvos galvos nuteistų vyrų yra teisių gynimo aktyvistas Abdulhadi al Khawaja ir opozicijos lyderis Hassanas Mushaimaa, kuris ragino Bahreiną - monarchiją - paversti respublika.

Musulmonų sunitų opozicijos lyderis Ibrahimas Sharifas atlieka penkerių metų kalėjimo bausmę.

Septyni iš 20 minėtų vyrų buvo teisiami už akių, tarp jų - tinklaraštininkas Ali Abdulemamas, kuriam buvo skirta 15 metų kalėjimo bausmė ir kuris slapstosi.

"Verdiktas nepritrenkia. Nesant tarptautinių pasekmių ir atskaitingumo (reikalavimų) Bahreino režimui, jie neturi stimulo keistis", - "Twitter" rašė A.al Khawajos duktė Maryam, disidentų aktyvistė užsienyje.

Sunitai, kurie baiminasi šiitų islamistų iškilimo, jeigu vyriausybė nusileis dėl opozicijos reikalavimų vykdyti politines reformas, gyrė teismo sprendimą. "Dievas didis! Dievas didis!" - "Twitter" parašė dvasininkas Mohammedas Khalidas.