Žinios apie šią autoavariją buvo slepiamos mėnesiais, nes žuvusiojo Lingo tėvas, 55 metų Lingas Jihua, buvo aukštas Hu Jintao padėjėjas.

Lingas Jihua vadovavo tarnybai, kuri savaitgaliais rūpinasi aukščiausios vadovybės saugumu, bet iš šio posto buvo atšauktas ir paskirtas į Vieningojo fronto departamentą, kuris yra atsakingas už Kinijos santykius su Taivanu, Tibetu, Honkongu ir kinų grupėmis užsienyje.

Šis incidentas, slėptas nuo Kinijos žiniasklaidos ir interneto, tapo jau antru dideliu skandalu, užgriuvusiu partiją šiais metais. Prieš tai dėl britų verslininko Neilo Heywoodo nužudymo buvo nušalintas Bo Xilai.

Naujausias skandalas iškilo viešumon likus vos kelioms savaitėms, kai partija turi paskelbti didelio masto pokyčius savo vadovybėje.

Veikiausiai jis vėl atgaivins klausimus, kaip Komunistų partijos lyderių, oficialiai per metus uždirbančių apie 109 tūkst. juanių (apie 43,5 tūkst. litų), sūnūs gali sau leisti apie 5 mln. juanių (daugiau kaip 2 mln. litų) kainuojančius sportinius automobilius.

Vienas iš žuvusiojo kambario draugų Pekingo universitete, kuriame 2011 metais jis baigė tarptautinės politikos studijas, sakė, kad po autoavarijos negalėjo susisiekti su savo bičiuliu.

„Išgirdę apie autoavariją, mes visi bandėme su juo susisiekti, - pasakojo jis. – Jis turėjo pradėti magistrantūros studijas, tačiau po avarijos niekas jo nematė. Paskutinį kartą ji mačiau 2011 metų liepą“.

„Tikrai negaliu pasakyti, kas atsitiko. Tačiau visi jo draugai sako, kad tai įvyko, taigi spėju, kad tai yra tiesa“, - pridūrė jis.

Paskutinį kartą Lingas savo paskyroje „Facebook“ versijoje kinų kalba rašė sausio 10 dieną. Įrašas paskelbtas Wang Ziyuno slapyvardžiu, kurį jis naudojo, vengdamas pernelyg didelio dėmesio universitete.

Teigiama, kad 23 metų Lingas Gu, vairavęs juodos spalvos „Ferrari 458 Spider“, žuvo kovo 18 dieną, kai važiuodamas dideliu greičiu rėžėsi į šoninę sieną 4-ajame Pekino žiediniame kelyje.