Praėjus vos kelioms dienoms nuo diskusijų dėl jos „Christian Dior“ rankinės autentiškumo, Ri Sol Ju sekmadienį pasirodė per Šiaurės Korėjos televiziją, vilkėdama juodą palaidinę su švarkeliu, mūvėdama juodomis kelnėmis ir avėdama baltais bateliais.

Buvusi popmuzikos žvaigždė, kuriai, kaip manoma, galėtų būti daugiau kaip 20 metų, lydėjo savo vyrą Kim Jong Uną (Kim Čen Uną) į vieną plytelių fabriką Pchenjane. 

Iš Centrinės Korėjos televizijos reportažo vaizdų buvo matyti, kad ji vaikšto po fabriką su savo vyru, o tada ramiai stebi, kaip jos vyras duoda nurodymus fabriko vadovams.

Nuo liepos pradžios, kai paaiškėjo, kad ji yra Kim Jong Uno žmona, Ri Sol Ju buvo parodyta per valstybinę televiziją su įvairiais apdarais, kurie Šiaurės Korėjoje laikomi mados viršūne. Dauguma Pchenjano gyventojų, laikomų Šiaurės Korėjos visuomenės elitu, vilki tik pilkšvai žalios ar pilkšvai mėlynos spalvų Mao stiliaus kostiumus. 

Moterys Šiaurės Korėjoje segi konservatyvius sijonus.

Pietų Korėjos naujienų agentūros „Yonhap“ teigimu, Šiaurės Korėjos pareigūnes retai galima pamatyti mūvint kelnėmis. Išimtimi buvo tik velionio lyderio Kim Jong Ilo (Kim Čen Iro), mirusio praėjusių metų gruodį, sesuo Kim Kyung Hee.

Puošnūs Ri Sol Ju pasirodymai šalies žiniasklaidoje laikomi ženklu, kad Kim Jong Unas, kuriam galėtų būti iki 30 metų ir kuris privačiai mokėsi Šveicarijoje, mėgina įkvėpti Šiaurės Korėjos gyventojus ir pakelti jų gyvenimo standartus.

Kim Jong Unas pastaruoju metu rengia daug vizitų į šalies pramonės įmones. Tai rodo, kad režimas planuoja didelius ekonominius pokyčius, kurie gali būti sumodeliuoti pagal Kinijos kapitalistinio komunizmo koncepciją.

Pastangos padaryti įspūdį Šiaurės Korėjos žmonėms sutapo su Jungtinių Tautų Pasaulio maisto programos vadovės Šiaurės Korėjoje Claudios von Roehl perspėjimu, jog daug šalies gyventojų kenčia nuo prastos mitybos.

„Visuomet turime žinoti, kad šios šalies gyventojai turi chronišką ir didelę mitybos problemą. Kalbant konkrečiau, tai yra labai vienodas racionas, kurį sudaro daugiausia angliavandeniai - kukurūzai ir ryžiai. Jiems labai trūksta baltymų ir riebalų“, - savo pranešime spaudai rašė C. von Roehl.