"Pagrindinius pasaulio politinius ir ekonominius centrus šiandien monopoliškai laiko savo rankose kelios šalys, tiksliau nedidelė grupė kapitalistų", - sakė jis ketvirtadienį Teherane XVI Neprisijungusiųjų šalių judėjimo (NAM) vadovų susitikime, kuriam pirmininkauja Iranas.

"Nors į TVF ir Pasaulio banką įeina daugelis šalių, jie atstovauja nedidelės dominuojančių valstybių grupės interesams, o tai suvaržo kitų narių teises", - pažymėjo prezidentas.

M.Ahmadinejado nuomone, sprendimai TVF ir Pasaulio banke priimami ne remiantis nepriklausomų ekspertų išvadomis, o atsižvelgiant į siauros šalių grupės nuomonę.

"Išeina, kad dažnai TVR ir PB daugiau nieko nedirba, išskyrus tai, kad ieško pateisinimo šių nedaugelio šalių sprendimams", - pridūrė jis.

Neprisijungimo judėjimo organizacija vienija 120 pasaulio valstybių pagal nedalyvavimo kariniuose blokuose principą. Iš posovietinių valstybių jos narės yra Baltarusija, Turkmėnija ir Uzbekistanas. Kazachstanas, kaip ir Armėnija, Tadžikistanas ir Kirgizija, turi stebėtojų prie šios organizacijos statusą.