Taryba antradienį vakare paskelbė pareiškimą, kuriame teigia, kad "teisiant už veiksmus, kurie užtraukia tik administracinę atsakomybę, buvo naudojama baudžiamoji teisė". Tarybos nariai taip pat sukritikavo teismo sprendimą neatidėti bausmės vykdymo dviem iš trijų nuteistųjų, kurios turi mažų vaikų. Be to, taryba piktinosi sprendimu teisiamąsias Nadeždą Tolokonikovą, Mariją Alechiną ir Jekateriną Samucevič surakintomis rankomis laikyti neperšaunamo stiklo narve, kai buvo skelbiamas verdiktas.

"Esame įsitikinę, kad pilietinė visuomenė turi teisę reikalauti, kad Rusijoje teisingumas vadovautųsi teisybe ir gailestingumu", - teigė taryba.

Žmogaus teisių taryba yra nepriklausomas patariamasis organas, kurį skiria prezidentas. Tarybos rekomendacijos nėra privalomos. Visus dabartinius tarybos narius paskyrė buvęs prezidentas Dmitrijus Medvedevas. Netrukus tarybos sudėtis pasikeis, nes dalis kritiškiausių narių atsistatydino, sakydami, kad nenori dirbti valdant Vladimirui Putinui. Naujoji taryba gali būti ne tokia kritiška, tačiau bet kokiu atveju, jos nuomonė beveik nedaro įtakos valdžios sprendimams.

Trys "Pussy Riot" narės buvo pripažintos kaltomis dėl chuliganizmo iš religinės neapykantos, nes pagrindinėje Maskvos katedroje atliko prieš V. Putiną nukreiptą dainą. Pirmadienį moterys pateikė apeliaciją, kuri turėtų būti apsvarstyta per 10 dienų. Tuo tarpu pranešama, kad kitos dvi grupės narės, siekdamos išvengti arešto, išvyko iš Rusijos.