Po pranešimo apie pastebėtą liūtą apžiūrėti teritorijos išskubėjo 30 policininkų ir išskrido du specialiųjų pajėgų sraigtasparniai.

Gyvenantieji netoliese pasakojo girdėję liūto riaumojimą. Su sūnumis ėjęs Richas Bakeris (39 m.) pasakojo: „Pamatėme atbėgantį vyrą, jis šaukė: „Ten suknistas liūtas.“ Jis buvo ištiktas panikos, tikrai nejuokavo.“ Vyriškis teigė čiupęs sūnus už rankų ir puolęs bėgti prie savo automobilio.

Esekso policija tiki, kad pranešimas nebuvo piktas pokštas, juo labiau, kad pro šalį ėjusi žmonių grupelė nufotografavo liūtą laukuose.

Sekmadienį policininkai kartu su Kolčesterio zoologijos sodo darbuotojais ieškojo liūto. Radę ketina iššauti į jį ampulę su migdomaisiais. Liūtas – ne iš Kolčesterio zoologijos sodo, jame gyvūnų netrūksta.

Liūtą matė ir barmenas iš netoli laukų esančio baro. Jis jau buvo girdėjęs apie plėšrųjį žvėrį. „Įsėdau į automobilį ir važiavau užsipilti degalų. Staiga pamačiau liūtą lauke netoli kelio. Jis žingsniavo palei ežerą, ramiai, tarsi niekas nerūpėtų.“

Manoma, kad liūtas galėjo pabėgti iš cirko. Iki rugpjūčio 8 d. Klaktono aerodrome (netoli laukų, kuriuose matė liūtą) vyksta cirko „Great British Circus“ pasirodymai. Cirko tinklalapyje yra ir liūtų nuotraukų.

Netoli laukų gyvenantis Che Kevlinas (40 m.) teigė girdėjęs liūto riaumojimą.

Policija aiškinasi, iš kur liūtas. Gyventojų prašoma pranešti, jei pamatys liūtą.