Keli iškilūs Respublikonų partijos veikėjai pareiškė, kad savo neapdairiais pasisakymais garsėjantis J.Bidenas turėtų būti pakeistas kitu kandidatu demokrato prezidento Baracko Obamos perrinkimo kampanijoje, kai viceprezidentas anksčiau šią savaitę sukėlė respublikonų kandidato Mitto Romney įtūžį savo karingomis kalbomis.

J.McCainas, tapęs respublikonų kandidatu 2008 metais ir pasirinkęs savo kampanijos partnere daug kritikuotą Sarah Palin, trečiadienį pareiškė televizijai "Fox News", kad galbūt būtų "protinga" sukeisti postais J.Bideną ir JAV valstybės sekretorę Hillary Clinton.

Šis komentaras išprovokavo Baltųjų rūmų atstovo spaudai Jay Carney ironišką atsakymą.

"Nors pripažįstu, kad labai žaviuosi, gerbiu ir seniai palaikau ryšį su senatoriumi Johnu McCainu, ... žmogus, į kurį tikrai nesikreipčiau patarimo, renkantis kandidatus į viceprezidentus, yra senatorius McCainas", - sakė jis.

Paklaustas, ar J.Bideną tikrai bus pasiūlyta palikti viceprezidento poste per ateinantį mėnesį Šiaurės Karolinoje vyksiantį Demokratų partijos nacionalinį suvažiavimą, J.Carney atsakė: "Taip. Tai buvo nutarta labai labai seniai."

J.Bidenas antradienį išprovokavo piktą M.Romney atsakymą, kai viceprezidentas buvusioje vergvaldžių valstijoje Virdžinijoje pareiškė klausytojams, kad respublikonų kandidato peršama bankų politika juos vėl "sukaustytų grandinėmis".