Vaizdajuostė naujai dainai „Free Pussy Riot“ pasirodė „YouTube“, „Facebook“ ir kituose socialiniuose tinkluose. Ja siekiama paremti tris grupės nares, kurioms penktadienį turi būti paskirtos bausmės už „religinės neapykantos pakurstytą chuliganizmą“ ir kurioms gresia treji kalėjimo metai.

Savo dainoje „Peaches“ kaltina V.Putiną dėl tos trijulės teismo byloje, susijusioje su jų „pankmalda“ Maskvos katedroje vasario mėnesį, kuria buvo protestuojama prieš jo perrinkimą.

„Štai derva, štai rykštė, pastatykit Putiną prie stulpo ir sudeginkit raganių“, - repuojama vaizdajuostėje, kurioje rodomas praėjusią savaitę viename Berlyno parke įvykęs protestas.

Tą protestą organizavo ši 45 metų dainininkė, kuri gyvena Vokietijos sostinėje ir turi didelę gerbėjų armiją, kurią subūrė savo provokuojamais, seksualiai atvirais pasirodymais.

Peaches ir muzikantė Simonne Jones surinko apie 400 žmonių su minėtos rusų grupės skiriamuoju ženklu tapusiomis spalvingomis balaklavomis, kurie vaizdajuostės pabaigoje skanduoja "We Are All Pussy Riot" ("Visi mes - "Pussy Riot").

Peaches, kurios tikrasis vardas yra Merrill Nisker praėjusią savaitę AFP sakė, kad ir ji, ir "Pussy Riot" semiasi įkvėpimo iš feministinio pankroko "riot grrrl" mokyklos.

Ji sakė norinti pasiūlyti "andergraundo" paramą grupei, kurią jau parėmė tokios žvaigždės kaip Madonna, "Red Hot Chili Peppers" ir "Faith No More", be to, padėti rinkti aukas grupės advokatų fondui.

"Pamaniau, kad jeigu gyvenčiau Rusijoje, tai būčiau aš, - sakė Peaches. - Ksi tik ši daina pasirodys, man nebus leista grįžti į Rusiją - dėl to, ką pasakiau apie Putiną".

Peaches inicijavo interneto peticiją, skirtą Rusijos generaliniam prokurorui Jurijui Čiaikai, kurioje "Pussy Riot" teismo procesas vadinamas "žiauriu priespaudos aktu" ir po kuria jau pasirašė daugiau kaip 95 tūkst. žmonių.

P.McCartney parašė laišką

Paulas Mccartney
Didžiosios Britanijos dainininkas Paulas McCartney ketvirtadienį išreiškė viltį, kad Rusijos teismas neskirs bausmės merginų pankroko grupės "Pussy Riot" narėms, kurios įsiveržė į Kristaus Išganytojo katedrą Maskvoje dėvėdamos megztas kaukes ir trumpus sijonėlius bei plūdo Kremlių nuo altoriaus.

Buvęs legendinės grupės "The Beatles" narys prisidėjo prie kitų garsių muzikantų, įskaitant Madonną ir grupės "The Who" narį Pete'ą Townshendą, prašančių paskelbti malonę byloje, dėl kurios pasaulyje padidėjo susirūpinimas dėl žodžio laisvės Rusijoje.

"Rašau, kad pademonstruočiau savo palaikymą jums šiuo sunkiu metu, - P.McCartney nurodė atvirame laiške, paskelbtame žiniasklaidos. - Norėčiau, kad žinotumėte, jog labai tikiuosi, kad Rusijos pareigūnai užtikrins žodžio laisvės principą visiems savo piliečiams ir nemanys, jog turi jus nubausti už jūsų protestą."

Dainininkas savo laišką adresavo Nadiai, Katiai ir Mašai - vadindamas mažybiniais vardais tris šioje byloje teisiamas "Pussy Riot" nares: 22 metų Nadeždą Tolokonikova, 30-metę Jekateriną Samucevič ir 24 metų Mariją Aliochiną.

P.McCartney paragino merginas "likti stipriomis" ir teigė padarysiantis viską, ką gali, kad joms padėtų.

"Daugeliui žmonių civilizuotame pasaulyje leidžiama išsakyti savo nuomonės..., jeigu tik jie tuo nieko neįskaudina. Manau, tai geriausias kelias į priekį visoms visuomenėms, - sakė muzikantas. - Tikiuosi, kad galite likti stiprios ir manau, kad aš ir daugelis į mane panašių, tikinčių žodžio laisve, padarysime viską, ką galime, kad palaikytume jus ir jūsų meninės laisvės idėją. Linkiu jums viso, kas geriausia - Paulas McCartney."

Putinas „išgirdo“ ombudsmeno požiūrį

Ombudsmenas Vladimiras Lukinas susitikime su Vladimiru Putinu
Žmogaus teisių įgaliotinis Vladimiras Lukinas per asmenišką susitikimą su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu iškėlė pankroko grupės "Pussy Riot" temą.

Jos dalyvėms teismas penktadienį turi paskelbti nuosprendį.

V.Lukinas į žurnalistų klausimą ketvirtadienį, ar kalbėjosi su valstybės vadovu apie "Pussy Riot", atsakė teigiamai. Jis pažymėjo, kad susitikimas su V.Putinu vyko ne šiandien, o anksčiau. Susitikimo datos jis nepatikslino.

"Jis (V.Putinas) sakė: "Aš išgirdau", - sakė V.Lukinas.

Ombudsmenas pridūrė, kad jeigu pankroko grupės dalyvės parašys kreipimąsi įgaliotiniui, jis bus išnagrinėtas.

Rugpjūčio 2 dieną Londone V.Putinas pareiškė, jog nemato "Pussy Riot" dalyvių, surengusių skandalingą akciją Kristaus Išganytojo katedroje, poelgyje nieko gera, bet mano, kad "taip jau griežtai" teisti jų neverta, ir tikisi pagrįsto teismo sprendimo.