Policijos pareigūnai šauliu įvardija 35 metų Thomą A. Caffallį iš Koledž Steišeno. Nusikaltėlio motina Linda Weaver, su kuria kalbėjosi „The Huffington Post“ žurnalistai, sakė, jog jos sūnus pastaraisiais metais turėjo psichikos problemų.

„Vos įsijungusi televizorių supratau, kad tai jo darbas. Labai dėl jo nerimavau“, - sakė netekties palaužta moteris.

Šaulio namų šturmas truko pusvalandį

Kaip teigia šaulio ir policijos pareigūnų susišaudymą iš kitos gatvės pusės matęs liudininkas, T. A. Caffalis į pareigūnus šaudė iš savo namų. Policininkai nusikaltėlį kelis kartus pašovė, tuomet šturmavo namus – operacija vyko apie pusvalandį.

Policijos pareigūnai sunkiai sužeistą šaulį iš namų išvilko, jam buvo bandoma suteikti pirmąją pagalbą. Per tas kelias akimirkas šaulys, anot pirmąją pagalbą suteikusio asmens, jo prašė atsiprašyti policijos pareigūno.

Dvi šaulio aukos - Brianas Bachmannas ir Chrisas Northcliffas – bei pats nusikaltėlis mirė ligoninėje. Per susišaudymą buvo sužeisti dar du Koledž Steišeno policininkai. Dar viena maždaug 55 metų moteris buvo skubiai operuota. Jos tapatybės policijos pareigūnai kol kas neskelbia.

„Facebooke“ puikavosi ginklų nuotraukos

T. A. Caffallio paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ puikuojasi kelios ginklų nuotraukos. Vienoje iš jų – Čekijoje pagaminta AK-47 automato versija. Socialiniame tinkle vyras teigė esąs išsiskyręs krikščionis. Jį įkvepiančių žmonių sąraše – keli snaiperiai, tarp kurių Carlosas Hathcockas ir Vasilijus Zaicevas.

„Esu kažkas tarp Forresto Gumpo ir Jacko Kerouaco (tik be narkotikų). Nuolat esu kelyje“, - socialiniame tinkle rašė šaulys. Internete jis džiaugėsi ir įsigytais ginklais, ypač senovišku rusišku šautuvu. „Ką tik įsigijau naują žaisliuką. Šaudykloje praleisiu kiek įmanoma daugiau laiko“, - 2011 metų kovą rašė žudikas.

Prieš 9 mėnesius metė darbą ir nutolo nuo artimųjų

Šaulio motina atskleidė, jog per pastaruosius kelis mėnesius sūnus labai nuo jos nutolo. Jis jos neaplankė nuo tada, kai moteris sunkiai susirgo.

„Esame tiesiog sugniuždyti. Jis buvo toks nelaimingas“, - sakė žudiko motina ir pridūrė, jog yra pasibaisėjusi sūnaus poelgiu.

„Jeigu jis norėjo nusižudyti, kam reikėjo kartu pražudyti ir kitus žmones?“, - svarsto moteris.

Per interviu vietos televizijai KPRC šaulio patėvis Richardas Weaveris sakė, jog T. A. Caffallis buvo „tiksinti bomba“. Prieš devynis mėnesius šaulys esą metė darbą ir prisiekė daugiau niekada gyvenime nebedirbti.

„Jis buvo kaip reikiant pamišęs. Mes netgi bijojome, jog jis čia pasirodys ir padarys ką nors savo motinai ir man“, - sakė R. Weaveris.