„Tai ne paslaptis, planas buvo, ir pagal jį mes veikėme. Jį parengė Generalinis štabas 2006 metų pabaigoje - 2007 metų pradžioje, ir suderintas su manimi. Pagal planą mes rengėme Pietų Osetijos atsargos karius", - sakė jis žurnalistams.

„Nors mūsų kariniai specialistai manė, kad rengti Pietų Osetijos atsargos karius - bergždžias reikalas, nes rezervistai prieš reguliariąją armiją, net Gruzijos, pralaimėtų, bet jie buvo daugiau nei reikalingi", - pridūrė V.Putinas.

Į žurnalistų klausimą, ar asmeniškai dalyvavo tuose įvykiuose, jis atsakė: „Taip. Būdamas Pekine, aš du kartus skambinau Dmitrijui Medvedevui ir gynybos ministrui rugpjūčio 7 ir 8 dienomis".

Rusija karą su Gruzija pateikia taip: Gruzijos kariuomenė naktį į 2008 metų rugpjūčio 8 dieną pirmiausia apšaudė Cchinvalį iš salvinės ugnies sistemų "Grad", po to mėgino užimti miestą. Tada buvo sugriauta didelė Pietų Osetijos sostinės dalis. 2008 metų rugpjūčio 8 dieną gindama Pietų Osetijos gyventojus, kurių daugumą sudarė Rusijos piliečiai, Rusija įvedė kariuomenę į respubliką, ir po penkių kovinių veiksmų dienų išstūmė Gruzijos karius iš regiono.