Kaip praneša BBC, pasak A.Makarevičiaus, per pastaruosius 5-6 metus kyšio vidurkis Rusijoje išaugo nuo 30 proc. iki 70 proc, o kartais siekia ir 95 proc..

"Tai šiandien žino visa šalis. Žino ir tyli, nes viena gyventojų dalis iš tų kyšių ir gyvena, o kita (kur kas didesnė) bijo prarasti ir likusius trisdešimt", - pažymi muzikantas laiške, paskelbtame laikraštyje "Moskovskij komsomolec".

"Mašina vremeni" dalyvis pastaruoju laiku aktyvai dalyvauja Rusijos politiniame gyvenime. Per prezidento rinkimų kampaniją jis buvo kandidato Michailo Prochorovo patikėtinis.

Praėjusį mėnesį A.Makarevičius pasirašė kultūros veikėjų atvirą laišką pankroko grupės "Pussy Riot" dalyvėms remti.

V.Putinas patarė A.Makarevičiui rašyti laišką korupciją Rusijoje provokuojantiems verslininkams

Rusijos prezidentassutinka su muzikantu A. Makarevičiumi, kad Rusijoje būtina sustiprinti kovą su korupcija, bet pataria jam adresuoti antrą laišką verslo atstovams, kurie patys dažnai provokuoja valdininkus.

„Antrąjį laišką reikėtų adresuoti verslo atstovams, nes gana dažnai tokio pobūdžio situacija provokuojama jų iniciatyva", - pareiškė V.Putinas žurnalistams, komentuodamas A.Makarevičiaus laišką prezidentui.

"Tai, kad valstybė turi sustiprinti kovą su korupcija, yra visiškai akivaizdu. Tai nelengvas uždavinys. Jis neišsprendžiamas vien represiniais metodais. Jis daugiaplanis", - kalbėjo prezidentas.

Pasak jo, čia būtina kalbėti ir apie auklėjamąjį aspektą, ir apie atitinkamų ekonominių sąlygų bei įrankių, kurie leistų kovoti su korupcija, sudarymą.

Atsakydamas į žurnalistų klausimą, ar nepagalvojo jis paskirti A. Makarevičių patarėju ir pavesti jam kovą su korupcija, V.Putinas atsakė: "Tai, kad žmonės atkreipia dėmesį į šią problemą - neblogai. Kaip išnaikinti korupciją - manau, kad vargu ar kas nors iš tų, kurie atkreipia dėmesį į tai, gali pasakyti, gali pasiūlyti efektyvius kovos su korupcija būdus".