Legendinis Holivudo aktorius ir režisierius penktadienį dalyvavo Aidaho valstijos kurortiniame miestelyje San Valyje surengtame prezidento rinkimų kampanijos lėšų aukojimo vakarėlyje, skelbia CNN.

Kaip jis pats sakė žurnalistams, ten jis atėjo kaip pilietis, kuriam rūpi, kokia kryptimi pasuks jo šalis. C. Eastwoodas sako remiantis M. Romney, nes "šaliai reikalingi postūmiai kurioje nors srityje".

Šimtams vakarėlio svečių jis išsakė savo viltį, kad M. Romney "atkurs taip šiuo metu reikalingą padorią mokesčių sistemą, kad būtų užtikrintas teisingumas ir žmonės nekovotų vieni su kitais dėl to, kas turi mokėti mokesčius, o kas ne".

82-ejų metų K. Eastwoodas taip pat nepraleido progos patraukti per dantį valdžią dėl kontraversiškos tvarkos, pagal kurią JAV olimpiniai atletai turi sumokėti mokesčius už savo iškovotus medalius.

Aktorius prisiminė, kad apie M. Romney išgirdo besifilmuodamas juostoje "Mistinė upė". "Kadangi tuo metu M. Romney varžėsi dėl gubernatoriaus posto, aš jį nuolat mačiau per televiziją. Tuomet sau tariau: dievulėliau, šis vyrukas per gražus būti gubernatoriumi, bet būtų visai neblogas prezidentas", - pasakojo K. Eastwoodas, prajuokindamas svečius.