Kino ir televizijos prodiuserių gildija įspėjo Maharaštros valstijos vadovą Prithvirają Chavaną – jei jo administracija neapsaugos jų nuo nuolatinio politinio vandalizmo, jie svarstys galimybę išsikelti į saugesnę vietą.

Bolivudas sukuria ketvirtadalį visų Indijos filmų, jame dirba apie 2,5 mln. žmonių, jo vertė – 8,8 mlrd. skaičiuojant litais.

„Situacija nebekontroliuojama. Nebegalime filmuoti, nes visada yra grėsmė gyvybei“, – piktinosi gildijos vadovas Rameshas Sippy ir ragino visiems susirinkti ir ieškoti išeities.

Jis turėjo omenyje neseniai įvykdytus išpuolius filmavimo aikštelėse mieste. Pvz., vieną savaitgalį kino pramonės atstovai nukentėjo nuo induistų nacionalistinės partijos „Maharashtra Navnirman Sena“ (MNS) narių.

O šią savaitę MNS aktyvistai, ypač priešiškai nusiteikę prieš Mumbajuje apsigyvenančius užsieniečius, sudaužė 15-ą garsių aktorių (taip pat ir Johno Abrahamo) automobilių.

Bolivudo žvaigždės teigia, jog per pastaruosius metus MNS nariai puldinėjo juos filmavimo aikštelėse, grasino darbuotojams ir grasinimais išreikalaudavo pinigų.

Žodis Bolivudas sudarytas iš buvusio Mumbajaus pavadinimo „Bombėjus“ ir kino studijos „Holivudas“ (JAV) pavadinimo.